FOTO by Touch Wine

Dom

Donosimo sedam prigoda za uživanje u vrhunskom vinu

Mia Vodopija 06. listopada 2021.

Počastite se odličnim vinom, zaslužili ste!

Mnogi ljudi, razmišljajući o vinu, zamišljaju pijuckanje crnog vina ispred kamina dok grickaju sir. U stvarnosti, vino je puno više od toga.

Postoje vina za sva četiri godišnja doba, za svaku priliku, za uparivanje s bilo kojom vrstom jela, za svaki ukus i za svaki džep. Postoje crvena, bijela, rosé, pjenušava, suha i slatka. Beskonačne su mogućnosti i uvijek postoji vrsta vina pogodna za apsolutno sve.

Vino se ne slaže samo s hranom ili glazbom, već se dobro slaže i s prigodom ili specifičnim kontekstom. Okolnosti definitivno mogu utjecati na to da cijenimo dobru bocu. Naše stanje duha, ljudi s kojima pijete, sobna temperatura, glazba, osvjetljenje, dekor, ambijent i dobar pogled, godišnje doba, sve to utječe na osjetilno iskustvo.

Vina za svaku prigodu

Ako ste u potrazi za dobrim vinima za svaku prigodu, dopustite nam da vam predstavimo Touch Wine. Legenda kaže da je grčki bog vina Dioniz, Rimljanima poznat kao Bacchus, imao najbolje vinske podrume u Strumičkom vinogorju. Iz tog razloga su osnivači Touch Wine odlučili zasaditi 800 ha vinograda upravo na tom povijesnom lokalitetu.

Izgradili su vinariju u središtu vinograda, po najvišim svjetskim vinskim standardima te tako stvorili sve preduvjete za Touch Wine. Ideja vodilja im je bila da život pamti samo trenutke koji nas dirnu, koji dirnu naše srce, našu dušu, naše misli.

Touch vina su osvojila prestižne nagrade poput 5 zlatnih i 1 srebrnu medalju na prestižnom vinskom natjecanju Mundus vini 2020 te 2 zlatne medalje na Women’s International Trophy 2021, čime su bili jedini u jugoistočnoj Europi.

Donosimo vam svih sedam sorti vinarije i predlažemo uz što (i koga) možete uživati u odličnim vinima.

Romantična večera i Cabernet Sauvignon

Subota navečer je napokon tu. Bilo da odaberete restoran za vaš date night ili da vi i vaš partner zajedno kuhate večeru kod kuće, jedno je sigurno – romantični pogledi i interne šale su zagarantirane. Uz takvu prigodu, morate popiti nešto dobro i klasično…ima li boljeg izbora od Cabernet Sauvignona? Mi mislimo da nema.

Selekcijom zrelih bobica Cabernet Sauvignona iz suncem obasjanih vinograda smještenih u jednom od najboljih vinskih mikrolokaliteta Europe, proizveden je ovaj CABERNET SAUVIGNON. Karakterizira ga zagasita rubinsko crvena boja te mirisi zrelog šumskog voća. Vino je skladnog i bogatog okusa s ugodnom mekanom strukturom tanina i dobrodošlim malim ostatkom neprovrelog šećera koje daje zaokružen i dugotrajni završetak.

Kućno druženje s prijateljicama i Rosé Shiraz

Dugo niste vidjele svoje cure i sada je vrijeme da ih napokon pozovete kod sebe doma. Naručit ćete nekoliko pizza, napravili ste jučer navečer laganu i voćnu tortu, a to sve ćete zaliti Rosé Shirazom. Pa čime drugim? Kalorije se ne broje kada ste u društvu najboljih prijateljica, slobodno se opustite i uživajte.

Selekcijom zrelih bobica Shiraza te koristeći “saignée” tehnologiju kroz kratku hladnu maceraciju dobiveno je vino puno dublje boje i bogatijeg okusa, ružičasto vino za pamćenje.

Odlikuje ga prekrasna animirajuća boja ruže s narančastim tonovima s izraženom aromom ljetnih šumskih plodova. Okus je blago slatkast, uz zaokruženi voćni završetak.

Druženje s kolegama na poslu i Chardonnay

Bilo da je nečiji rođendan, odlazak u mirovinu, kraj tjedna ili da slavite uspješni deal, vino s kolegama je najbolji afrodizijak za čavrljanje, smijeh i zbližavanje. Iako je ponekad teško odabrati vino za takvu priliku, odlučujete se za dobar Chardonnay. Niste pogriješili, ekipa s posla je oduševljena!

Ovaj Chardonnay je zelenkasto žute boje, citrusne arome s tropskim podnotama. Vino je skladnog i bogatog okusa s malim, ali dobrodošlim ostatkom neprovrelog šećera što daje zaokružen i dugotrajni završetak.

Kapljica vina za kraj dana i Sweety Shiraz

Vaš partner izlazi u petak navečer, a vi nemate planove s prijateljicama. Vrijeme je za Netflix i vino! Mobitel stavite na bešumno, rastegnite ramena, vrat i glavu za početak opuštanja i priuštite si ugodnu solo večeru. Uz par čaša Sweety Shiraza ponovno gledate prvu sezonu Bridgertona i blago se smješkate gledajući Rege-Jeanove velike obrve…

Ovo desertno vino SHIRAZ SWEETY odlikuje se rubinsko crvenom bojom s blagom nijansom ljubičaste boje, prožeto je kompleksnim aromama bobičastog voća i začina. Umjerena slatkoća s izrazitim mirisima voća, potpuna zaokruženost i naglašena svježina, čine ovo vino toliko posebnim.

Organiziranje rođendanske proslave i Merlot

Rođendan je vašoj najdražoj sestrični i organizirate joj proslavu. Prošle godine niste slavili rođendane zbog korone, ali zato ćete se potruditi da joj ovaj rođendan bude nezaboravan. Najdraži članovi obitelji i njezine prijateljice, dobra hrana naručena iz njezinog omiljenog restorana i boce Merlota… Može li bolje?

Merlot se odlikuje rubinsko crvenom bojom i nježnim voćnim aromama. Blagog je okusa, skladno i zaokruženo mekim voćnim završetkom.

Sporo kuhana delikatesna jela i Shiraz

Taj sporo kuhani goveđi komad treba nekoliko decilitara (ili čašu) kvalitetnog vina. Glavno pravilo kuhanja s vinom jest to da za kuhanje koristite ono što biste i inače pili. Vaši gulaši će dobiti novu dimenziju sa Shirazom, a stan će vam božanstveno mirisati to cijelo popodne.

Shiraz je prožet aromama voća i začina te ga krasi rubinsko crvena boja. Posebno svježe vino blagog okusa s izrazitim mirisima voća i dobrodošlim malim ostatkom neprovrelog šećera koje daje zaokružen i dugotrajni završetak.

Blagdansko veselje i Cuvée Red

Iako su blagdanska slavlja još daleko (ili blizu, ovisno o tome koliko volite blagdane), moramo priznati da nema ništa bolje od okupljanja dragih vam ljudi, odlične hrane i dobre butelje vina. U ovom slučaju, neka to bude Cuvée Red, uz kojeg će vaše blagdansko veselje trajati i kada blagdani završe.

Vino je skladnog i bogatog okusa s ugodnom strukturom tanina i dobrodošlim malim ostatkom neprovrelog šećera koje daje zaokružen i dugotrajni završetak.

Prepustite se zamamnom okusu i mirisu ovih Touch Wine vina i podijelite ih s partnerom, obitelji, prijateljicama, ekipom s posla… ili možete sami uživati u vinu. Ako želite saznati više, istražite službenu Touch Wine službenu stranicu, zapratite ih na Instagramu i na Facebooku.

Touch Wine vina možete kupiti u Tommy i Plodine poslovnicama.

Stvorite nova sjećanja uz vrhunske sorte Touch Wine vina! Cheers!