FOTO by Ginny Dyer

Dom

Donosimo recept za Strawberry Cheesecake keksiće – savršen omjer jagoda i sira!

admin 30. travnja 2025.

Obožavate cheesecake? Volite jagode? Onda je ovaj slatki desert idealan spoj za vas…

Kada bismo većinu populacije upitali koje su im najdraže torte, većina bi se odlučila za kultni Ferrero, Cheesecake i eventualno Ledeni vjetar s jagodama. Ova tri okusa variraju od proslave do proslave i uvijek su pun pogodak.

S dolaskom ljepšeg vremena, mi smo odlučili prednost dati Cheesecakeu i predstaviti vam jedan neočekivan recept recept koji je prava punoća okusa, kremast i osvježavajuć.

Umjesto klasične Cheesecake torte, ovog puta donosimo recept za Strawberry Cheesecake kolačiće koji će se topiti u ustima.

Ovi savršeni kolačići od sira i jagoda su nešto najukusnije. Dolaze s pekmezom od jagoda, punjeni su kremastim nadjevom od sira i vanilije.

Meka tekstura koja se topi u ustima – pahuljasti, maslačasti, preukusni, sve u isto vrijeme.

Imaju kremasti sloj sira – sredine su pune ukusnog, zaslađenog krem ​​sira. To je najbolji dio ovih kolačića!

Imaju savršenu količinu okusa jagode – tijesto je aromatizirano vrlo gustim domaćim džemom od jagoda kako bi se dobio najsvježiji okus jagode, bez dodavanja previše vlage tijestu za kolačiće. Znatnim smanjenjem količine pekmeza, kolačiće možemo zadržati dodatno za žvakanje!

Sastojci:

Za nadjev od sira

  • 170 g krem ​​sira, ohlađenog
  • 3 žlice (38 g) granuliranog bijelog šećera
  • 1/2 žličice vanilije

Za džem od jagoda

  • 12 oz (340 g) svježih jagoda, oljuštenih i sitno nasjeckanih
  • 1/4 šalice (50 g) granuliranog bijelog šećera

Za kolačiće

  • 3/4 šalice (344 g) višenamjenskog brašna, žlicom i poravnato 
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica (200 g) granuliranog bijelog šećera
  • 1 šalica (230 g) maslaca, vrlo omekšalog
  • 1 jaje, sobne temperature
  • 2 žličice vanilije
  • 1/4 šalice (50 g) granuliranog bijelog šećera, za valjanje tijesta

Priprema:

Za nadjev od sira

  • Mali lim za kekse obložite papirom za pečenje.
  • Dodajte krem ​​sir, šećer i vaniliju u malu zdjelu. Miješajte električnom miješalicom na srednjoj do visokoj brzini dok smjesa ne postane pjenasta i dok se šećer ne otopi, oko 2 minute.
  • Podijelite nadjev za tortu od sira u 18 dijelova, 2 žličice na lim za pečenje. Lagano spljoštite svaku mjericu stražnjom stranom žlice tako da svaka nalikuje debelom krugu, a ne kuglici.
  • Stavite ih u zamrzivač dok se potpuno ne zamrznu.

Za džem od jagoda – nemojte koristiti kupovni, domaći džem je puno gušći i okus jagoda bit će puno intenzivniji

  • Dodajte jagode narezane na kockice i šećer u srednji lonac na srednjoj vatri.
  • Kuhajte oko 45 minuta, do pola lomite drvenom kuhačom. Pred kraj vremena obavezno neprestano miješajte jer će se džem početi lijepiti za dno posude kako bude gušći.
  • Džem od jagoda trebao bi biti vrlo gust i smanjen na 1/3 šalice (80 ml).
  • Maknite s vatre i stavite u hladnjak da se ohladi dok radite na tijestu.

Za kolačiće

  • Zagrijte pećnicu na 175 ℃. Dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje.
  • U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Zatim ostavite sa strane mješavinu brašna.
  • U velikoj posudi omekšali maslac i granulirani šećer zajedno s električnom ručnom miješalicom na velikoj brzini pomiješajte dok ne postane pjenasto, oko 2 minute. (Također možete upotrijebiti zdjelu samostojećeg miksera opremljenog nastavkom s lopaticom.)
  • Dodajte jaje i vaniliju i miješajte srednjom brzinom dok ne dobije blijedu boju i postane vrlo pjenasto, oko 1-2 minute.
  • Dodajte suhe sastojke. Miješajte na niskoj brzini samo dok se ne sjedini.
  • Gurnite 3/4 tijesta na bok posude. Po dnu posude poravnajte 1/4 tijesta. Žlicom stavite 1/4 pekmeza na taj dio tijesta. Dodajte 1/4 tijesta na vrh tog dijela i žlicom stavite 1/4 džema na vrh. Ponovite još dvaput. (Uglavnom, pokušavamo ravnomjerno rasporediti džem!)
  • “Izrežite” tijesto na četvrtine gumenom lopaticom i presavijajte svaki dio tijesta samo dok se džem malo ne uklopi. Nemojte mijesiti džem do kraja, htjeli biste da po cijelom tijestu budu mali džepovi džema.
  • Zagrabite tijesto u 18 dijelova s ​​2 žlice za kekse. Lagano izravnajte svaku pa u sredinu stavite disk zamrznutog kolača od sira. Zatim kolač od sira zatvorite tijestom za kekse. Provjerite je li torta od sira potpuno prekrivena tijestom za kekse. Svaki dio tijesta za kolačiće oblikujte u blago spljošten disk, a ne u kuglu.
  • Tijesto za kolače uvaljati u šećer.
  • (Keksiće držite u zamrzivaču dok ne budu spremni za upotrebu)
  • Prebacite tijesto za kekse u pripremljen lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 6 kolačića odjednom 11-12 minuta.
  • (Kada su kolačići ravno izvađeni iz pećnice, zabodite ih velikim okruglim kalupom za kekse kako biste dobili savršeni kružni oblik.)
  • Pustite kolačiće da se ohlade oko 10 minuta na limu za kolačiće, a zatim pečene kolačiće prebacite na rešetku da se potpuno ohlade. Nakon što se u potpunosti ohlade, spremni su za posluživanje.

U slast!

Autor recepta: Ginny Dyer