Donosimo recept za preukusan domaći Munchmallow!
Ljubitelji Munchmallowsa, znamo da vas ima...
Uvijek sam bila obožavatelj munchmallowsa, stoga sam se odlučila napraviti ih sama. Biskvit je pun pogodak , također ga preporučujem za druge vrste kolača i podloga.
Evo kako se priprema:
Biskvit:
- 200 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 2 žlice meda
- 50 g mljevenih oraha
- Vanilin šećer
- 150 ml mlijeka
- 4 jaja
- 150 g maslaca
- Pola vrećice praška za pecivo
- 4 žlice kakaa
- Malo ruma
Krema:
- 500 ml slatkog vrhnja Meggle
- 3 žlice šećera u prahu
Glazura:
- 400 g čokolade za kuhanje Dorina
- 2 žlice vode
- 100 g maslaca
Odvojite bjelanjke od žumanjaka i pjenasto ih izradite. U drugoj posudi izmiksajte žumanjke sa šećerom, dodajte ostale sastojke i miješajte dok ne dobijete smjesu za biskvit.
Sa lopaticom lagano umiješajte bjelanjke. Stavite u tepsiju papir za pečenje i preko njega izlijte smjesu za biskvit. Pecite na 180 ° stupnjeva oko 20 -25 minuta.
Nakon što se ohladio, biskvit izrežite s kalupom ili manjom čašom malene krugove.
Slatko vrhnje istucite do dobre čvrstoće. Dodajte mu šećer u prahu i još malo miksajte. Gotovom smjesom napunite špricu za punjenje i istisnite određenu količina na biskvit. Sa nožem oblikujte i zagladite rubove.
Na kraju, na pari otopite čokoladu, dodajte vodu i maslac i prelijte preko deserta.
Stavite i držite ih u hladnjaku.
U slast!!
Autor teksta: Nina Stojanov
www.facebook.com/DalmatianthingswithNina
www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina
###
Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!