FOTO by Ljetna pozornica Tuškanac

Film

Donosimo popis trilera i horora na Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Viktoria Mikulić 27. lipnja 2024.

Kino na otvorenom se i ov sezone vratilo u punom sjaju...

Svakog ljeta s radošću priželjkujemo program Ljetne pozornice Tuškanac, koja kroz nekoliko tjedana prikazuje hvaljene filmove različitih žanrova. Među njima su i neki stari hitovi koje smo već imali priliku vidjeti, ali i neki europski noviteti koji nikada nisu stigli u naša kina.

Za sve ljubitelje horora i trilera, imamo odličnu vijest. U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala, Ljetna pozornica Tuškanac donosi nekolicinu uspješnica u narednim danima.

27.06. u 21.30h – Kukavica, horor

Sedamnaestogodišnja Gretchen, shrvana smrću svoje majke, odlazi u idilične, ali jezive Bavarske Alpe kako bi živjela sa svojom čudnom tetom. Dok istražuje novi dom, Gretchen otkriva mračne i zlokobne tajne koje njezina obitelj dugo skriva.

Svaka nova otkrivena tajna vuče je dublje u vrtlog straha i psihološke napetosti. Film majstorski spaja horor i psihološku dramu u bizarnoj priči jezovite atmosfere i likova iz noćnih mora stvarajući napetu atmosferu koja će vas prikovati za ekran. U jednom od najoriginalnijih ovogodišnjih horora sjajnu je ulogu ostvarila zvijezda Euforije Hunter Schafer.

29.06. u 21.30h – Sakupljač duša, triler

FBI agentica Lee Harker suočava se s najstrašnijim slučajem u svojoj karijeri – serijskim ubojicom koji iza sebe ostavlja trag okultnih rituala. Dok se uranja sve dublje u mračnu istragu, Harker otkriva šokantnu osobnu povezanost s ubojicom.

Suočena s utrkom protiv vremena, mora upotrijebiti sve svoje vještine kako bi zaustavila krvoločnog ubojicu prije nego što ponovno ubije. Sakupljač duša je napeti triler kojega karakterizira jezoviti spoj napetosti, misterije i nepredvidljivosti prizivajući u pamćenje remek-djelo Jonathana Demmeja Kad jaganjci utihnu.

U ulozi serijskog ubojice Nicolas Cage je ostvario jednu od svojih najluđih uloga!

04.07. u 21.30h – Exhuma, horor

Nakon niza zastrašujućih paranormalnih slučajeva bogata obitelj iz Los Angelesa zatraži pomoć para šamana, Hwa-rima i Bong-gila, kako bi spasili svoje novorođenče. Hwa-rim osjeća prisutnost mračne sjene pretka vezane za obitelj i traži pomoć vrhunskog geomancera Sang-duka i mrtvozornika Young-geuna.

Njihova istraga vodi ih do zabačenog groba u Koreji čijim otkapanjem oslobađaju moćnu zlu silu. Exhuma je još jedan sjajan križanac horora i trilera inventivne južnokorejske žanrovske kinematografije koji jednako hvale i kritika i publika. Sjajna režija, jezovita atmosfera, drevne misterije i borba protiv nadnaravnog zla osigurali su filmu status najgledanijeg južnokorejskog filma u svijetu ove godine i zaradu od preko 100 milijuna dolara.

05.07. u 21.30h – Maxxxine, horor

U blistavom Hollywoodu 1980-ih, Maxine Minx, zvijezda filmova za odrasle, napokon se vinula do zvijezda. I dok se Maxine priprema za svoj trenutak pod svjetlima reflektora mračna tajna iz njezine prošlosti izranja iz sjene.

Kada tajanstveni ubojica počne progoniti holivudske starlete Maxine se nađe usred krvavih događanja koja prijete razotkrivanjem njezinih najdubljih tajni. Završni dio inventivne slasher trilogije X još jednom potvrđuje Westa kao jednog od najtalentiranijih američkih filmaša, a Mia Goth kao Maxine Minx zacementirala je status nove holivudske zvijezde.

07.07. u 21.30h – Prozor u dvorište

Remek-djelo Alfreda Hitchcocka koje predstavlja savršen spoj napetosti, psihološke složenosti i majstorske režije. Glavni lik Jeff, fotograf koji je zbog ozljede prisiljen provesti vrijeme u invalidskim kolicima, postaje opsjednut promatranjem susjeda sa svog prozora te počinje sumnjati da je jedan od njih počinio zločin.

U otkrivanju istine pomažu mu djevojka Lisa i prijateljica Stella, a Jeff polako biva uvučen u mračni svijet tajni i opasnosti. Kroz sjajnu izbalansiranost likova, zapleta i napetih prizora Prozor u dvorište istražuje teme privatnosti, opsesije i granica između stvarnosti i fikcije.

Već nam sami nazivi utjeruju strah u kosti, no s obzirom na njihove visoke ocjene, svakog vrijedi pogledati.

Psssst… dobro je naglasiti kako komarci i krpelji već vrebaju, stoga ne zaboravite na adekvatnu zaštitu. Također, ljubimci su dozvoljeni stoga slobodno povedite svoju njuškicu.

###

Radno vrijeme blagajne: sat i pol prije početka programa.

Napomena: rezervacije ulaznica nisu moguće.

Ulaznice su dostupne 24/7 online putem www.ulaznice.hr (online prodaja se zatvara 2 sata prije početka projekcije), a na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dan programa.

Molimo posjetitelje da svoje ulaznice čuvaju do kraja programa, kako bi ostvarili uvjete za povrat novca u slučaju prekida zbog vremenskih neprilika.

Za programe koji imaju slobodan ulaz obavezno je preuzimanje ulaznica.