Dekor

Donosimo devet trendova dizajna interijera za 2017.-u

Antonija Andabak 24. ožujka 2017.

Boje poput plavog safira, ametist ljubičaste i smaragdno zelena interijer pretvaraju u pravu kraljevsku, otmjenu pojavu. Boravak u interijeru uređen u tako sofisticiranim bojama dragulja podrazumijeva osjećaj glamura, zar ne?

Boho Interijer – Elementi iz eksterijera, nostalgija prošlih vremena i praktična održivost, teme su u kojima nalazimo inspiraciju za uređenje doma koji će uz dašak vaše osobnosti zasjati u novom stilu. Ovog proljeća potražite prirodne materijale kojima komplimentiraju boje dragog kamena, reciklirajte namještaj koji će se odlično uklopiti u ostatak interijera i poprimiti obilje opuštajuće, bogate i prirodne vibracije.

BOHO SPAVAĆA SOBA

Boho stil uređenja spavaćih soba ima određeni kontinuitet prisutnosti u svijetu dizajna interijera. Naravno, s razlogom. Eklektične teksture, prirodni tonovi, prisutnost biljnog života, savršen je ambijent za opuštanje nakon dugog dana. Ipak, prava ljepota leži u jednostavnosti postizanja upravo takvog izgleda interijera. Nekoliko biljaka i zanimljivi uzorci su sve što trebate za boravak u pravom boho svijetu.

PLUTENI ZIDOVI

U modernim vremenima multitaskinga, savršeno je logičan konstantan porast praktičnosti u uređivanju doma.  Korištenje plutenih zidova nije iznenađenje ,a dizajneri interijera ga u posljednje vrijeme predlažu koristiti sve češće. Osim što sami interijer podižu na višu razinu, ekološki prirodni materijali istodobno imaju funkciju zvučne i toplinske izolacije. Pluteni zid iza radnog stola može praktično poslužiti za tjedne i mjesečne podsjetnike.  Drugim riječima, ne postoji razlog zašto ove godine plutene zidove ne biste uključili u svoj interijer.

Boho Interijer

Photo by: Style Me Pretty/ H&M

UMJETNO KRZNO

Umjetno krzno u svim formama i oblicima interijer čini mekšim, udobnijim s dozom eklektičnosti – glavnim obilježjem 2017. Ako se pitate kako bi se takav materijal uklopio u estetiku vašeg interijera, zapravo je lakše no što mislite. Ovim trendom se možete poigrati opredjeljujući se za jedan veći komad namještaja od umjetnog krzna ili se odlučiti na suptilniji izbor, jastucima i dekicom od istog materijala. Boho Interijer.

TONOVI DRAGULJA

Trend boja dragulja je prava riznica stilova i pršti mogućnostima. Kraljevski tonovi koji se savršeno stapaju s bojama dragog kamena prava su poslastica za sve ljubitelje trendova interijera.

Boje poput plavog safira, ametist ljubičaste i smaragdno zelena interijer pretvaraju u pravu kraljevsku, otmjenu pojavu. Boravak u interijeru uređen u tako sofisticiranim bojama dragulja podrazumijeva osjećaj glamura, zar ne?

Spomenute boje dragulja kao nezaobilazni trend uređenja doma 2017. jednostavno nalažu savršeno se uklopiti s idejom baršunastog namještaja.

Boho Interijer

Photos by: KK.no/ Elle

BARŠUNASTI NAMJEŠTAJ

Baršunasti se namještaj vraća na velika vrata i vjerno prati trend upotrebe boja dragulja, a  u zajedničkoj kombinaciji postižu chic i sofisticiran izgled interijera. Odlučite li se ispuniti čitavu sobu s baršunastim materijalom u živopisnim bojama, ili pak naglasiti komad namještaja ili dva, sjedinjavanje ove ideje pridonijet će posebnoj vrsti sofisticiranosti koju biste teško postigli na drugačiji način.

MRAMORNI STOLIĆ

Mramor je u prošlosti bio sinonim za elegantno, a sada dolazi u još elegantnijem izdanju. Za mramor možemo slobodno reći da je bezvremenski klasik, jedinstvenog okusa luksuza kojeg nećete nigdje drugdje naći. Ukoliko želite nešto kvalitetno i gotovo vječno, investirajte u mramorni stolić za snažan, glamurozan dojam interijera vašeg dnevnog boravka. Boho Interijer.

Boho Interijer

Photos by: Boca Do Lobo/ Kiss Me Darling Blog

PRIRODNI MATERIJALI

Do sada smo se s raznih strana imali prilike upoznati i informirati o  upotrebi prirodnog materijala u uređenju doma, a sada eko materijali imaju prilike istaknuti se u najljepšem izdanju. Predlažemo u uređenju doma koristiti  prirodne elemente poput kamena, tkani tekstil i drvene teksture za potpuni dojam mira i tišine vašeg doma.

PRENAMJENA NAMJEŠTAJA

Kako je održivost u svijetu vrlo bitna stavka, tako joj se pridaje više važnosti i u svijetu dizajna interijera.  Prenamjena komode, obnovljeni stolići ili bilo koji stariji komad namještaja koji je ponovno našao svoju svrhu, sve je češća i rasprostranjenija pojava. Ukoliko u garaži imate komad namještaja koji tamo otužno boravi godinama, uzmite u obzir osvježiti ga i dati mu novi izgled i namjenu. Boho Interijer.

Boho Interijer

Inside Out/ Home Talk

RETRO RASVJETA

Retro rasvjeta nas definitivno nostalgično vraća u prošlost, no sada dolazi u velikom stilu sa zanimljivim geometrijskim oblicima, s dozom estetske intrige. Retro svjetiljke dolaze u bezbroj silueta i boja i lako se prilagođavaju bilo kojem stilu uređenja u kući, donoseći karakter i praktičnost sa sobom.

Boho Interijer

Photos by: Houzz/ DigitalArtsDistrict

Izvor: nyde.co.uk

Photos by: Pinterest