Donosimo 5 razloga zašto piti čaj u rinfuzi!

Viktoria Šafranić 15. prosinca 2017.

Kako izgleda vaša šalica čaja?

Čaj je drugo najčešće konzumirano piće na svijetu, prisutan je u gotovo svakoj kulturi, a tisućama godina bio je dragocjeni eliksir. Nedavna istraživanja pokazuju da ovo piće značajno doprinosi sveukupnome wellnessu.

U modernome načinu života, kad smo više nego ikad pod utjecajem stresa, dobro je pronaći trenutak za predah uz šalicu ukusnog čaja.

Ljekovitost čaja pomaže kod smanjivanja stresa i smirivanja organizma, ali pruža i odgovor na bezbroj zdravstvenih problema, od gubitka težine do osteoporoze.

 

Ako razmišljate o uključivanju čaja u vašu wellness rutinu, dovoljno je prisjetiti se njegovog glavnog sastojka – antioksidansa – koji ima protuupalno, antialergijsko, antibakterijsko i antivirusno svojstvo, zbog čega imate još više razloga za opuštanje i uživanje u šalici čaja kad god poželite vrijeme za sebe.

Ovaj popularni aromatični napitak savršena je okrjepa ne samo u svako godišnje doba, već i u svako doba dana, a nudi nam se u toliko okusa i vrsta da je gotovo nemoguće ne pronaći nešto za sebe.

Na web shopu www.cajevi.hr možete pronaći više od 100 vrsta čajeva, biljnih i voćnih infuzija.

 

 

Kako pripremate svoju šalicu čaja? 

Zadovoljavate li se time da u šalicu s vrućom vodom naprosto stavite filter-vrećicu koja često, uz umjetne boje i okuse sadrži tek prah pravoga čaja? Ili od čaja tražite nešto više? Možda više prirodne arome i mirisa, okusa, ljekovitosti, antioksidansa, uopće opuštanja i doživljaja?

Za razliku od komercijalnih vrećica s čajevima, čajevi u rinfuzi sadrže mnogo više mirisa i aroma, ukusniji su i mnogo zdraviji. Čaj koji dolazi u vrećicama uopće se ne može mjeriti s čajem u listićima.

Danas ljudi mnogo više brinu o svome zdravlju, traže organsko voće i povrće, a time i čajeve u rinfuzi.

5 razloga zašto piti čaj u rinfuzi

1. Veće zdravstvene beneficije

Budući da se čaj u listićima sastoji od većih listova, zadržava više polifenola koji su nosioci antioksidantivnih svojstava. Dobivate više dobrih nutritijenata. Čaj u filter-vrećici sadrži mnogo manje tih svojstava.

2. Bolja aroma i okus

Čaj u listićima sadrži više površine od praha čaja koji ulazi u vrećice. Što je lišće veće, iz njega se mogu izvući prirodnija ulja, a to naravno znači snažan okus i ugodan miris.

3. Čajevi u rinfuzi znače svježinu

Velika je prednost čaja u rinfuzi svježina. Kako bi čaj imao dobru kvalitetu, mora biti mlad i svjež. Jeste li se ikad zapitali koliko su stari prahovi čaja koje pijete u filter vrećicama? Bi li vas iznenadilo ako bismo vam rekli da ponekad mogu biti stariji od 18 mjeseci?

 

4. Više vrsta za istraživanje

Potrošači čaja u filter-vrećicama ograničeni su samo na ono što se nudi na policama supermarketa, dok čajevi u rinfuzi nude veliku raznolikost, a time i zaista širok spektar okusa.

Čaj koji dolazi od biljke Camellia Sinensis općenito se dijeli na četiri glavne vrste: bijeli, zeleni, oolong i crni. Uz njih postoje i voćni, rooibos i biljne mješavine koji ne dolaze od biljke Camellia Sinensis, već su u stvari biljne i voćne infuzije. Svaka glavna klasifikacija donosi stotine varijacija jer ih mnoge kulture diljem svijeta njeguju i obrađuju.

5. Čajevi u rinfuzi čine jedinstven dar

Baš poput poklon-bona za neki wellness tretman ili teglice domaćeg džema, tako i čaj u rinfuzi može biti dar kojime ćete osobi kojoj ga poklanjate pokazati koliko je za Vas posebna i da mislite na njezino zdravlje. Time ih možete potaknuti da steknu jednu zdravu naviku i učine za sebe nešto dobro, možda baš i za ovaj Božić ili na početku još jedne nove godine koja je pred nama.

#aromatična IGRA DARIVANJA

Kako nam se približava doba Adventa, doba druženja, radosti i obitelji, nema ljepšega nego popiti u društvu dragih osoba fini, aromatičan čaj koji će nas zagrijati, opustiti i uz koji se mogu podijeliti najljepše misli i želje.

U suradnji s www.cajevi.hr, odlučili smo vas darivati sa sljedećim proizvodima iz njihovog bogatog asortimana: Čajnik sa šalicom, elegantno pakiranje bijelog čaja Pai Mu Tan u zlatnim kuglicama, te najprodavaniji voćni čaj „Šumsko voće“. Detalje igre možeš pronaći na našoj Facebook stranici.

Sretna dobitnica bogatog paketa je Mateja Jančin. Čestitamo i molimo da nam se zajedno s podacima javi u FB inbox.

 

Za više informacija o cjelokupnom asortimanu, posjetite njihovu web stranicu www.cajevi.hr ili facebook stranicu www.facebook.com/cajevihr!