FOTO by Kraš

Dom

Domaćica limun i malina – obožavani klasik u novom ruhu

Mia Vodopija 19. svibnja 2021.

Domaćica je popularnost stekla kvalitetom i prepoznatljivošću koji su joj omogućili da uvijek ostane u trendu!

Sjećam se kada sam, kao djevojčica išla s mamom kod bake. Kupile smo joj cvijeće i mama joj je nosila neki paket. Baka nas je s velikim osmijehom na licu dočekala, nije nas dugo vidjela i nedostajale smo joj.

Bakina kuhinja je uvijek imala jedan topli primamljivi miris koji nisam mogla definirati, ne mogu ga ni dalje specificirati. Za mene je to bio miris ljubavi, iako mama podrugljivo u šali kaže da je to miris stare kuće. Jedna od stvari koju nam je baka uvijek davala kada bismo došle u posjetu su bili keksi Domaćica. Prhki keks i sloj fine čokolade su nešto uz što sam odrasla.

Kada planiram žensko druženje (sukladno epidemiološkim mjerama) i kada mi prijateljice dolaze na ‘babinjak’, znam da ih moram nečim finim ponuditi. Iako volim kuhati i peći, mnoge od mojih prethodnih torti, slastica, muffina i kolača su završili u smeću jer sam ili zaboravila dodati koji sastojak ili sam ih predugo ostavila u pećnici. Nije sramota ne znati, sramota je ne kupiti.  

Domaćica je popularnost među svim dobnim skupinama stekla kvalitetom i prepoznatljivošću koji su joj omogućili da i nakon niza desetljeća ostane u trendu.

Domaćica je s vremenom ponudila široku paletu okusa koji su u kratkom vremenu postajali hitovi – uz Domaćicu original, uvedeni su i okusi: Domaćica Extra Choco, Extra Choco lješnjak, Extra Choco naranča, tamna Domaćica, Domaćica od kokosa te sezonske Domaćice koje uvijek iznenade sve ljubitelje te Kraševe delicije.

Upravo zato vas želim upoznati s ovosezonskim Domaćicama u dva okusa – Domaćica limun i Domaćica malina.

Mekani sočni keks preliven kremom od limuna ili maline su moj proljetno-ljetni favorit. Nadam se da će i vama Domaćica biti pri ruci kada vam dođu cure u posjetu!