FOTO by Instagram @healthyideasrepost

Recepti

Domaći sladoled s jagodama i tamnom čokoladom? Mi kažemo DA!

Una Lora Banjac 30. kolovoza 2024.

Ovo je najslađi pozdrav od kolovoza

Sunčani i zadnji vikend kolovoza je pred vratima, a mi smo ga odlučili provesti onako kako to ovaj mjesec i zaslužuje – u duhu domaćeg sladoleda i uživanja u ljetnim zrakama sunca.

Upravo smo se iz tog razloga odlučili baciti u potragu za slatkim, jednostavnim i osvježavajućim receptom koji će upotpuniti vikend doživljaje i zadovoljiti naše potrebe za slatkim.

Ako ste ljubitelj hladnih i voćnih deserata, onda svakako nastavite čitati jer smo s vama odlučili podijeliti recept koji će oduševiti vaše ukućane i prijatelje, a najviše će mu se veseliti obožavatelji mirisnih i crvenih jagodica!

Instagram @healthyideasrepost

Sastojci za 4 velika sladoleda:

  • 1 šalica jagoda narezanih na kockice (180 g)
  • 1/2 šalice punomasnog grčkog jogurta (125 g)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Dodaci:

  • 150 g tamne otopljene čokolade (70-80 % kakaa)
  • 1 žličica kokosovog ulja
  • po želji: liofilizirane jagode

Priprema:

  • U zdjeli pomiješajte jagode, jogurt i ekstrakt vanilije
  • Zatim žlicom stavljajte krugove smjese na tanjur obložen papirom za pečenje
  • Gurnite štapiće sladoleda u kuglice
  • Zamrznite oko 2 sata
  • Dok se sladoled ledi, otopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj s kokosovim uljem u intervalima od 30 sekundi, miješajući između
  • Umačite sladoled u otopljenu čokoladu

Savjeti za umakanje sladoleda:

  1. Provjerite jesu li sladoledi potpuno zamrznuti prije uranjanja
  2. Ostavite čokoladu da se ohladi nekoliko minuta prije umakanja
  3. Brzo umočite sladoled jer se čokolada jako brzo stegne
  4. Ponovno otopite čokoladu ako se počne stezati u posudi
  • Po želji posipajte liofiliziranim jagodama
  • Gotove sladolede spremite u zamrzivač
  • Pustite da se sladoled malo odledi prije posluživanja

Dobar tek!