FOTO by Instagram @healthyideasrepost
Domaći sladoled s jagodama i tamnom čokoladom? Mi kažemo DA!
Ovo je najslađi pozdrav od kolovoza
Sunčani i zadnji vikend kolovoza je pred vratima, a mi smo ga odlučili provesti onako kako to ovaj mjesec i zaslužuje – u duhu domaćeg sladoleda i uživanja u ljetnim zrakama sunca.
Upravo smo se iz tog razloga odlučili baciti u potragu za slatkim, jednostavnim i osvježavajućim receptom koji će upotpuniti vikend doživljaje i zadovoljiti naše potrebe za slatkim.
Ako ste ljubitelj hladnih i voćnih deserata, onda svakako nastavite čitati jer smo s vama odlučili podijeliti recept koji će oduševiti vaše ukućane i prijatelje, a najviše će mu se veseliti obožavatelji mirisnih i crvenih jagodica!
Sastojci za 4 velika sladoleda:
- 1 šalica jagoda narezanih na kockice (180 g)
- 1/2 šalice punomasnog grčkog jogurta (125 g)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Dodaci:
- 150 g tamne otopljene čokolade (70-80 % kakaa)
- 1 žličica kokosovog ulja
- po želji: liofilizirane jagode
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte jagode, jogurt i ekstrakt vanilije
- Zatim žlicom stavljajte krugove smjese na tanjur obložen papirom za pečenje
- Gurnite štapiće sladoleda u kuglice
- Zamrznite oko 2 sata
- Dok se sladoled ledi, otopite tamnu čokoladu u mikrovalnoj s kokosovim uljem u intervalima od 30 sekundi, miješajući između
- Umačite sladoled u otopljenu čokoladu
Savjeti za umakanje sladoleda:
- Provjerite jesu li sladoledi potpuno zamrznuti prije uranjanja
- Ostavite čokoladu da se ohladi nekoliko minuta prije umakanja
- Brzo umočite sladoled jer se čokolada jako brzo stegne
- Ponovno otopite čokoladu ako se počne stezati u posudi
- Po želji posipajte liofiliziranim jagodama
- Gotove sladolede spremite u zamrzivač
- Pustite da se sladoled malo odledi prije posluživanja
Dobar tek!