Zabava

Dolaze li Covid maske u kojima možemo piti i jesti i koliko su pouzdane?

admin 08. travnja 2021.

Maske za nos novi su patent meksičkih znanstvenika

Nošenje maski enigma je koja se povlači već godinu dana, a ono najbitnije pitanje glasi – koliko nas štite? Ako se sjetimo, krenulo je s time da su maske dobrodošle, pa su tvrdili da maske ne pomažu, a danas bez njih ne možemo izaći iz kuće.

Iako još uvijek spadamo u one zemlje gdje nije obvezno nošenje maski na otvorenom, brojne države i njeni stanovnici već su usavršili ovu metodu i maske na ulicama predstavljaju nešto normalno.

U ugostiteljskim objektima nošenje maske je obavezno pri ulazu i prilikom odlaska na wc, no za vrijeme konzumacije jela i pića niste ju obavezni nositi.

Početkom mjeseca tim znanstvenika s Nacionalnog instituta u Meksiku kreirao je i patentirao – masku za nos! Ova maska nije dizajnirana kako bi zamijenila tradicionalnu, već je namijenjena za sve one trenutke u kojima je, zbog određenih radnji, ne možemo nositi.

Tako od sada možete nositi masku dok jedete, pijete, pušite, ali i u situacijama kada ste kod zubara.

Iako bismo svi voljeli da uopće ne moramo nositi maske za lice, cilj ovog patenta je pokrpati rupe u nekim pravilima te nam barem malo olakšati ova suluda pravila čijim smo svjedocima posljednjih mjeseci.