FOTO by unsplash.com

Dekor

Dodaci koji svaki dnevni boravak čine ugodnim

PR 02. rujna 2021.

Dnevna soba ponos je svakog domaćinstva. Koristimo je za ničim remećen odmor, okupljanje obitelji i primanje posjeta. Nije ni čudo da nam je doista stalo do njenog uređenja. Vjerojatno je svima jasno da u dnevnoj sobi ne smije nedostajati udoban kauč, konferencijski stolić i drugi namještaj. Ali što je s dodacima? Za čime vrijedi posegnuti […]

Dnevna soba ponos je svakog domaćinstva. Koristimo je za ničim remećen odmor, okupljanje obitelji i primanje posjeta. Nije ni čudo da nam je doista stalo do njenog uređenja.

Vjerojatno je svima jasno da u dnevnoj sobi ne smije nedostajati udoban kauč, konferencijski stolić i drugi namještaj. Ali što je s dodacima? Za čime vrijedi posegnuti kako bi se dočarala ta slavna čarolija doma?

Slike

Izrazite svoju osobnost umjetnošću koja visi na zidu. Ne moraju to biti samo slike popularnih umjetnika. Na primjer, fotografije velikog formata omiljenih mjesta i cvijeća ili cijele vaše obitelji dobro će funkcionirati. Slike i fotografije uklapaju se u apsolutno svaku prostoriju, samo ih trebate pravilno uskladiti s drugom opremom i dodacima.

Ako vaša dnevna soba odiše svim bojama, bit će bolje odabrati decentnu crno -bijelu sliku ili fotografiju. U minimalistički namještenim sobama s dodacima u neutralnim bojama, ne morate se bojati izvedbe u boji. Ali uvijek je bitan vaš ukus.

Jastuci

Jastuci nisu samo ugodan ukras koji će čak i najmoderniji prostor učiniti ugodnim, već i dobro društvo za vaš popodnevni odmor. Naći ćete ih u toliko raznih oblika, veličina i boja, da ćete zasigurno moći odabrati, bilo da ste ljubitelj minimalizma ili preferirate žarke boje.

Osim toga, jastuci imaju tu prednost da ih, ako poželite promjenu, možete jednostavno i uz minimalne troškove zamijeniti novim. Boje u sobi uvijek je bolje nadopuniti jastucima nego, primjerice, bojanjem zidova ili znatno skupljim slikama.

Netradicionalne saksije za cvijeće

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni biljke. Učinkovito čiste zrak u prostoriji, a osim umirujuće zelene boje, neke od njih nude nam i opojan miris i šarene boje svog cvijeća. Osim toga, biljke možete odjenuti u moderno i originalno ruho. Dizajneri diljem svijeta natječu se ponuditi što ljepšu alternativu klasičnim saksijama za cvijeće.

Moderne saksije za cvijeće postavite direktno na zid ili ih pustite da vise ravno sa stropa. Veliki hit su kokedame, odnosno biljke umotane u lopticu mahovine, koje možete jednostavno objesiti bilo gdje u prostoru.

Svijeće

Nije tajna da su mirisi jako dobro povezani s našim sjećanjem. Često se ne sjećamo određenog mjesta ili osobe, ali točno znamo kako je mirisalo u bakinoj vikendici. Sa svijećama možete i svojoj dnevnoj sobi dati jedinstvenu aromu.

Okrugle, cilindrične, četvrtaste, u staklu, s fitiljem koji oponaša pucanje drva … Ponuda je doista raznolika. Ne zaboravite s vremena na vrijeme zapaliti svijeće. Osim opojnog mirisa, pružit će vam i osjećaj prekrasno ugodne topline doma.

Namještaj i kućne dekoracije pregledno na jednom mjestu? Upravo to je FAVI, međunarodna internetska tražilica opreme za vaš interijer i vrt. FAVI okuplja više od 2000 trgovina ne samo u Hrvatskoj, već i u Velikoj Britaniji, Italiji, Mađarskoj. Njegova je misija uštedjeti vaše vrijeme i donijeti svakodnevnu inspiraciju za ljepši dom.