FOTO by Ulmer Nest

Elegant

Dobra vijest! Njemački grad na ulicama instalirao prenoćišta za beskućnike u obliku kapsula

Krešimir Šustić 24. siječnja 2021.

Svatko zaslužuje zimi spavati na toplom

Siromaštvo je jedna od onih neiscrpnih tema o kojoj svakodnevno dobivamo informacije iz raznih medija i nekako nam se čini da se brojka siromašnih konstantno povećava.

Kako bi smanjili rastuću brojku, brojni se građani diljem svijeta svakodnevno pridružuju raznim organizacijama kojima je cilj svakom čovjeku zadovoljiti osnovne ljudske potrebe.

Photo credit: Ulmer Nest

Također, gradovi diljem kugle Zemaljske su se odlučili pobrinuti za onu jednu posebno ranjivu skupinu, beskućnike koji nemaju krov nad glavom.

Među njih se ubraja i njemački Ulmo u kojem se temperature zimi često spuštaju ispod nule i uistinu mogu biti pogubne za život.

Photo credit: Ulmer Nest

Po cijelom gradu na ključnim mjestima na koja odlaze beskućnici smještene su kapsule koje su spas za sve one koji spavaju na ulici.

Photo credit: Ulmer Nest

Izrađene su od čelika i drveta, vodootporne su, a nedavno su podvrgnute nadogradnji tako da u sebi imaju solarne panele i mogu pružati komunikacijske usluge.

Photo credit: Ulmer Nest

Dovoljno su velike za dvoje ljudi, otporne su na vjetar te neprestano cirkuliraju svježim zrakom zahvaljujući svom futurističkom dizajnu.

Photo credit: Ulmer Nest

Imaju neovisnu web vezu, što znači da kada su zauzete šalju upozorenje dobrotvornoj ustanovi koja ih potom provjerava, održava čistima i pruža svu potrebnu pomoć korisnicima.

Photo credit: Ulmer Nest

Iskreno se nadamo kako će se ovakve inovativne ideje za dobrobit ugroženih skupina nastaviti primjenjivati i ​​u drugim dijelovima svijeta.