Astro

Djevica: Kompletna analiza horoskopskog znaka

Engineer 18. kolovoza 2023.

Djevica je mirna , staložena, analitična sa zrelim i logičnim razmišljanjem, elokventna,pedantna, precizna i radišna

Šesti pasivni zemljani ženski znak zodijaka promjenljive kvalitete s kojim vlada planeta Merkur, što ovaj znak čini jednim od najinteligentnijih u Zodijaku . Djevica vlada šestom kućom horoskopa što significira profesiju, posao, zdravlje, bol, bolest, liječnik, zubar, pacijent, apoteka, sluge, služenje, majstor,radnik,domaće životinje, kućni ljubimci,podstanar,poslovna duža putovanja, svakodnevica, vojska,vojna obveza, volonterski rad …

Djevica je mirna , staložena, analitična sa zrelim i logičnim razmišljanjem, elokventna,pedantna, precizna, radišna, razumna, racionalna, ljubazna sa darom za služenje i pomaganje drugim ljudima. Odličan organizator i suradnik na kojeg se uvijek može osloniti. Vole sve držati pod kontrolom, ne vole iznenađenja, a kako su previše realne i kritične ljudi ih znaju izbjegavati. Negativna osobina Djevice je hipersenzibilnost, sitničarenje, melankolija, egocentrizam, nedostatak vedrine, svađe, skepticizam.

POSAO

Njihove najvažnije pozitivne osobine su smisao za realnost, zapažanje i oštroumnost, te duboka intuicija kao i smisao za trgovinu, te snalaženje u svakoj situaciji. U svakom slučaju osobe koje pripadaju ovom astrološkom znaku su kompleksne ali i vrlo interesantne. Djevicama su najvažniji zdravlje i posao . Svoj rad najviše vole obavljati u tišini daleko od očiju javnosti , a najbolje im odgovara posao gdje mogu angažirati svoje precizne ruke. Kako su u svim životnim sferama vrlo zahtjevni analitični pa tako i u ljubavi , zbog toga Djevicama nije uvijek jednostavno pronaći adekvatnog partnera. Djevica teži zrelom partneru koji ima jaku unutarnju snagu i stabilan materijalan i društveni položaj.

LJUBAV

Prije nego se upuste u bilo emocionalnu ili profesionalnu vezu sve dobro proanaliziraju. Mogu imati poteškoća kod uspostavljanja kontakta i zadržavanja prijateljstava a ono što ih može održati zajedno to su zajednički interesi i ideje. Djevicu je lako prepoznati, ona neće biti bučna, previše pričljiva , uglavnom se drži po strani i sve odmjerava.

ZDRAVLJE

U astrološkoj medicini i anatomiji Djevica vlada probavnim sustavom, debelo i tanko crijevo, rektum, arterije jetre i žući, trbušni mišići, žučni kanal i mjehur, mokraćni kanal, nadbubrežne žlijezde, gušterača, donjeg dijela abdomena , crijeva, slijepo crijevo, pupčana vrpca, pluća, respiratorni sistem, sinusi, rameni pojas, kosa. Kako Djevica naizgled izgleda smirena pomalo hladna, ona svoje emocije potiskuje pa najčešće ima problema sa nervima i želudcem. Pedantne Djevice najčešće vode računa o svom zdravlju a i o prehrani koja mora biti veoma važna baš zbog mogućih problema sa želudcem i crijevima čije probleme često nalazimo u njihovoj nervozi. Kao pacijent znaju biti naporni jer postavljaju previše pitanja jer o svemu moraju biti dobro informirani prije nego se odluče uzimati neku terapiju.

Muškarac Djevica:

Muškarac Djevica je mješavina oštrog intelekta i čvrste zemlje, precizan, točan, taktičan, ljubazan, čist i uredan. Ovo je muškarac koji cijeni novac i nikada se s njim neće razbacivati uvijek će dobro promisliti prije nego ga investira. Zbog svoje praktičnosti nije romantičan, u ljubavi traži kvalitet a ne kvantitet , kako do kvaliteta teže dolazi tako ima i manje ljubavnih veza. On traži čisti iskren odnos, a u izboru žene je kritičan i pomalo pažljiv, vrlo teško ga je emocionalno pokrenuti. Najviše Djevica od svih znakova Zodijaka može živjeti u celibatu. Kao roditelj je veoma odgovoran koji neće razmaziti svoje dijete, a posebnu pažnju će poklanjati obrazovanju svog djeteta.

Žena Djevica:

ovo je mudra žena koja se ističe dobrim organizatorskim vještinama, dobro i vrlo pedantno vodi svoje domaćinstvo. Pažljivo se odnosi prema novcu. Ima uvjerenje da nitko tako dobro ne može da nešto uradi kao ona. Kada treba priznati svoje pogreške ima mentalnu blokadu. Teži diskretnom načinu života rijetko koga pušta da joj se previše približi pa je često na distanci kako sa svojim susjedima tako i sa prijateljima. Za svoju obitelj spremna je na najveće žrtve. Prema sebi kao i prema drugima je stroga . Kod osvajanje ove žene muškarci će se trebati dosta namučiti , ali se na kraju isplati osvojiti ženu Djevicu.

Dijete Djevica: 

ovo dijete je jake mentalne aktivnosti sugestivno i ozbiljno koje voli da bude korisno. Sve što mu dođe u ruke analizira. Stidljivo, rezervirano i nepovjerljivo teško prihvaća nove ljude. Osjećaji male Djevice neće se manifestirati u velikim izljevima nježnosti. Ne podnose naredbe, konflikte a najvažnije da se nauči od malih nogu da bude samostalno. Ovo dijete ne idealizira nikoga, nikome se ne divi, ne ushićuje se sve prima vrlo realno .Dijete Djevica vas prihvaća onakvim kakvi ste . Plaši se rizika, a privlači ga sve što traži analizu i inteligenciju. Njegov školski pribor je čist i vrlo uredan. Dok je malo ne voli baš hranu, a posebno ne voli meso. Djeca Djevice iako nisu strastveni često se bave nekim sportom, a najviše nogometom i tenisom.

Moguće zanimanje: zbog jake logike nalazimo ih među matematičarima i fizičarima, dobri su profesori , učitelji, uspješni na polju kemije, medicine, ekonomije do politike. Analitične i praktične Djevice vole jezike, filozofiju, računovodstvo, pisanje, a mogu se dobro snalaziti u radu sa nekretninama. Više vole rad koji nije na prvoj liniji fronte pa ih često nalazimo među asistentima i sekretaricama. Merkur kao vlada njihovog znaka podario im je smisao za trgovinu.