FOTO by IMDb

Zabava

Djeco 90-ih, sjećate li se ovih Cartoon Network crtića?

Mia Vodopija 17. kolovoza 2021.

Powerpuff Girls, Johnny Bravo, Dexter's Lab, Scooby-Doo i naravno Cow and Chicken!

Neke od najljepših uspomena iz djetinjstva bili su vikendi koje smo provodili sjedeći ispred televizora. Ako ste bili dijete u 90-ima i ranim 2000-ima, Cartoon Network je bio jedan od najboljih kanala za animirane serije.

Tko bi nakon dolaska iz škole mogao zaboraviti gledati Dexter’s Laboratory ili Powerpuff Girls? Čak i kao odrasli, još uvijek se možete sjetiti zabavnih tematskih pjesama i urnebesnih likova. Cartoon Network bio je osnova za mnoga prijateljstva i sate zabave.

Danas izdvajamo 5 najboljih animiranih serija Cartoon Networka.

1. Powerpuff Girls

Powerpuff Girls fenomen je klasične i pop kulture Cartoon Networka. Najbolji način za opisivanje likova i serije je izraz: “Sugar, spice and everything nice.” Sve je počelo kada je znanstvenik u svom laboratoriju stvorio tri djevojčice sa super moći.

IMDb

Mnogi se mogu prisjetiti kultnog uvoda u emisiju u kojem dodaje sve svoje sastojke kako bi stvorio savršene djevojčice i slučajno dodaje kemikaliju X. Blossom, Bubbles i Buttercup imaju niz moći i pozvane su spasiti grad od raznih zlikovaca.

2. Johnny Bravo

Tko se ne bi sjećao ovog neodoljivog pastuha? Ova kultna serija je još uvijek omiljena u mnogim krugovima. Naslovni lik dobio je ime Johnny Bravo, a dao mu je glas Jeff Bennett.

IMDb

Johnny je bio mladi mišićav momak, koji je nosio Ray-Ban naočale i imao je veliku friziranu svijetlu plavu kosu. Bio je labavi prikaz Elvisa Presleya. Ono što je lika učinilo nezaboravnim je činjenica da je živio s mamom i nikad nije imao sreće sa ženama.

3. Dexter’s Laboratory 

Dok se Dexterov laboratorij prvi put pojavio 1996., emitirao se do 2003. Dexter (kojem je glas dala glumica Christine Cavanaugh) je dječak-genij sa skrivenim laboratorijem koji čuva u tajnosti od svojih roditelja. On ima najviše izuma ovog svijeta.

IMDb

Jedan od njegovih glavnih problema je njegova hiperaktivna starija sestra Dee Dee koja stalno uspijeva provaliti u njegovu jazbinu. Njegov glavni neprijatelj je još jedan dječak-genij po imenu Mandark koji također ima svoj laboratorij, ali svoje izume koristi za zlo i uništavanje Dextera.

4. What’s New, Scooby-Doo?

Od 2002. do 2006. godine, Scooby i banda su se vratili i bili su bolji nego ikad u rješavanju sablasnih misterija.

IMDb

Ova kultna animirana serija je dobila isti format kao i prethodnik, Scooby-Doo, gdje si?. Jedino što je trebalo učiniti bilo je integrirati novu tehnologiju tog vremena za bandu koja je rješavala misteriozne ‘zločine’. Bez obzira na sve, gledanje kako Scooby i Shaggy zabrljaju misteriozni slučaj uvijek će izmamiti osmijeh na lice.

5. Cow and Chicken

Domaće životinje mogu postati najbolji prijatelji, posebno u animiranoj seriji Cow and Chicken. Serija je pratila bizarne i komične avanture Krave i Pileta. Obožavatelji serije sjetit će se Kravinog jedinstveno visokog glasa i koliko se lako uplašila.

IMDb

Krava je rezerviraniju narav izjednačila s ciničnim karakterom njezina brata. Ono što je seriju učinilo malo upitnom bili su roditelji Krave i Pileta koji su bili u delirijumu.

Uvjereni smo da ste se rado prisjetili svog djetinjstva s ovim omiljenim animiranim serijama. Ne znamo za vas, ali mi ćemo danas naći na netu par epizoda Dextera i Powerpuff cura!