FOTO by Instagram @alifeadjacent

Ljepota

DIY micelarna voda – više nećete juriti po novu!

Mia Vodopija 21. svibnja 2021.

Nema sumnje da je micelarna voda revolucionirala svijet čišćenja lica, ali želite li kod kuće pripremiti vlastitu micelarnu vodu?

Micelarna voda sastoji se od micela koje su suspendirane u vodenim sastojcima. Sve zvuči prilično otmjeno, zbog čega je većina micelarnih voda prilično skupa, ali doista je prilično jednostavna i zaista ne razlikuje ove vode za čišćenje od ostalih sredstava za čišćenje.

Nema sumnje da je micelarna voda revolucionirala svijet čišćenja lica, no sigurno ste se zapitali možete li kod kuće pripremiti vlastitu micelarnu vodu. Naš odgovor je – DA!

Uz nekoliko prirodnih sastojaka moguće je dobiti vodicu za čišćenje koja će nježno i jednostavno ukloniti šminku i nečistoću s vašeg lica. Zbog svojih jednostavnih sastojaka, ova vodica ima i anti-aging osobine, tako da će poslužiti i za pokazivanje blistavije i pozivitno sjajnije kože. Sve sastojke za pripremu DIY micelarne vode mogu se lako pronaći u ljekarnama ili specijaliziranim trgovinama.

Sastojci i priprema

  • 95 ml ružine vode: tonira, omekšava, umiruje, pomlađuje i uravnotežuje
  • 3 ml sulfatnog ricinusovog ulja
  • 20 kapi vitamina E: dubinski hidratira
  • 3 ml ulja od šipka: obnavlja, vlaži i pomlađuje
  • Posudica od 150 ili 200 ml

Dezinficirajte bočicu u kojoj ćete držati micelarnu vodicu. Ulijte ružinu vodu u posudu, dodajte ricinusovo ulje i ulje šipka. Promiješajte da se sastojci integriraju.

Dodajte kapljice vitamina E i opet promiješajte.
Zatvorite bočicu i snažno je protresite tako da su sve komponente dobro izmiješane.

Kada je domaća micelarna voda spremna, vidjet ćete da ima žućkastu boju, ali ne brinite. Ta boja je samo posljedica dodanog sulfatnog ricinusovog ulja.

Nadamo se da ćete uživati u ovom nježnijem i prirodnijem načinu skidanja šminke, koji vašoj koži neće naštetiti, već će ju hidratizirati i nahraniti.