Zabava

DIY maskice za lice gotove za svega par minuta

Krešimir Šustić 14. srpnja 2020.

Umjesto da ih kupite, budite kreativni i napravite vlastiti primjerak!

S obzirom na to da nam je svima u interesu čim prije izaći iz ove korona situacije, potrebno je ponašati se odgovorno i u skladu s donešenim mjerama kako bi zaštitili sebe i ljude oko nas.

Stoga su prava stvar za to maske kojima štitimo lice i čija potražnja iz dana u dan raste neuhvatljivom brzinom, no to nije nikakav problem dok god imamo pristup internetu.

Kako bi i u doba korone mogli biti unikatni i originalni, donosimo vam nekoliko videa koji pokazuju kako se u samo nekoliko trenutaka može izraditi vlastiti primjerak.

Izrada najjednostavnije maske koju možemo napraviti kod kuće sastoji se od ubrusa ili papirnate salvete i gumica za kosu kojima je pričvrstimo za uši.

Iako pruža minimalnu zaštitu i nakon upotrebe bi se trebala baciti, odličan je primjerak koji je gotov u samo nekoliko trenutaka i štedi nam novac.

Stare tajice ili neki drugi odjevni predmet, također mogu poslužiti kao materijal kojim ćemo izraditi cool maske za lice.

Osim što ovakvu varijantu možemo oprati nakon nošenja, pruža nam mogućnost da izgledamo stylish i jedinstveno.

Za pomoć možete pitati vaše najmlađe članove obitelji, te im tako potaknuti kreativnost i popuniti slobodno vrijeme.

Bitno je samo odabrati adekvatnu tkaninu koja može biti ispunjena raznim motivima kao što su cvijeće, Mickey Mouse i ostalo.

Ove maske ne možemo mjeriti s pravim kirurškim, ali ukoliko ih pravilno izradimo i koristimo, pružat će nam barem malo sigurnosti, makar one psihološke.