FOTO by Instagram @countryhomemagazine / @foxandspiceall_all / @ransomelocke

Dekor

DIY: jesenske dekoracije kojima ćemo unijeti toplinu u naše domove

Krešimir Šustić 11. rujna 2020.

Od jednostavnih pa sve do onih ekstremnih - donosimo vam ideje za jesensku dekoraciju!

Nakon ljetnih kričavih boja, vrijeme je da u svoje domove unesemo detalje u toplim zemljanim tonovima tipičnima za jesensku sezonu.

Bogata plodovima iz prirode, svake nas sezone počasti kestenima, bundevama, žirevima, lišćem u žutim, smeđim, crvenim i narančastim nijansama i ostalim blagodatima.

Police i izlozi trgovina kućnim potrepštinama već su ukrašeni raznim zanimljivostima, no ipak su nam najljepše one koje sami izradimo u kućnoj radinosti.

Kreativne duše napokon mogu doći na svoje, te s ponosom izložiti svoje komade umjetnosti u vidljivim kutevima životnog prostora.

Posebni doživljaj je izrada ukrasa s najmlađim članovima obitelji, koji možda duboko u sebi kriju umjetničku crtu koju je potrebno potaknuti.

Kako bi krenuli u dekoriranje i uspješno maštu pretvorili u stvarnost, za početak je najbitnije da prikupimo materijal kojim smo naumili raditi, ravno iz prirode.

Za izradu vjenčića koji možemo objesiti na ulazna vrata ili postaviti na centar stola, najčešće se koristi lišće, cvjetovi, bundeve i suhe grančice, koje je potrebno oblikovati u pravilan kružni oblik.

Također su aktualna slama, suhe biljke i fenjeri s lučicama, ali i svi oni dekorativni predmeti za najstrašniju noć u godini, Halloween.

https://www.instagram.com/p/CE74ESclaDA/

Ako planirate neku posebnu večeru s jesenskim specijalitetima, stol možete ukrasiti lišćem, svijećama, grančicama, vjenčićima i raznim plodovima.

Nadamo se kako ste dobili inspiraciju za veličanstvene ukrase, te da ćete u svoj dom unijeti jesensku magije u prepoznatljivoj paleti boja.