Divlji, razuzdani Dior!

Marko Stipić 15. svibnja 2017.

Pričekat ćemo trenutak dok skoknete do vašeg ormara i zgrabite davno zaboravljeni poncho jer naime ponovno su u in!

Dior je predstavio svoju cruise kolekciju, prvu s potpisom dizajnerice Marie Grazie Chiuri. Kolekcija je inspirirana divljim zapadom i indijanskom kulturom. Kaubojski šeširi s nitnama, resice, printovi inspirirani ranim indijanskim etno slikama i kaubojske čizme mogli su se vidjeti na reviji.

Kolekcija je pravo modno osvježenje i svojevrsni povratak Diora Americi. Sam Christian Dior naime Kaliforniju je jednom prilikom nazvao “super-rivijerom”. Dior je bio toliko inspiriran arheološkim otkrićima Kalifornije da je svoju kolekciju 1951. bazirao upravo na pronađenim slikama oslikanim u njezinim špiljama. Grazia je pak inspiraciju za svoje printove dobila iz Diorovih i tako još jednom oživila viziju divljeg zapada.

Revija je održana u Las Vegasu, točnije Canyonu Open Space Preserve, gdje je 800 uzvanika moglo uživati u pustinjskoj ljepoti i američkom chicu na Pariški način. Pistu su krasili kaktusi i platneni šatori koji su natkrivali publiku. Publika je bila udobno smještena na drvenim klupama, umotana dekicama s indijanskim etno dezenima.

A u prvom redu? Riri, Miranda Kerr, Kelly Rowland, Solange Knowles i mnogi drugi. Rihanna je izgledala očaravajuće; spuštene kose, minimalnog make-upa, obučena u jeans hlače i bundu, strukiranu remenom. Mnoštvo narukvica, prstenja i chokera.

Bang-bang! Slijede lookovi s revije: