FOTO by IMDb

Film

Disney će ukloniti smrt Bambijeve majke!

Daria Lovrić 10. listopada 2023.

Što vi mislite o ovoj odluci?

„Bambi“, klasik iz 1942. jedan je od najljepših animiranih filmova ikada snimljenih. Mnogima od nas srce je gotovo puklo od tuge kada je Bambijeva majka umrla. Ipak, iako je taj trenutak oblikovao je Bambija da bude takav kakav je, doći će do promjene najslikovitije scene u novoj verziji filma.

Bambi 1
Bambi

„Igrana verzija “Bambija”, jednog od Disneyevih animiranih klasika, promijenit će jednu od najdramatičnijih scena u dječjoj kinematografiji. Smrt Bambijeve majke bit će drugačija“ – izjavila je bivša scenaristica filma, Lindsey Anderson Beer, u intervjuu za Collider.

“Ne želim pokvariti zaplet, ali mislim da su neka djeca i neki roditelji ovih dana osjetljiviji nego što su bili u prošlosti. I mislim da je to jedan od razloga zašto film nisu pokazali svojoj djeci“, rekla je Anderson Beer u intervjuu. Mislim da postoji način da promijenimo „Bambija“ i naš pogled na njega.“

Bambi 2

Sarah Polley odlučila je ne uključivati smrt Bambijeve majke zbog današnjih „osjetljivijih“ vremena.

„Mnogima je smrt Bambijeve majke razderala srce. To je najslikovitija scena u cijelom filmu i zasigurno je traumatizirala mnoge koji su je prvi put vidjeli. Međutim, budite uvjereni, nova verzija Disneyjevog klasika uživo bit će manje traumatična.“

Bambi 3

U razvoju od 2020., ovaj remake „Bambija“ napreduje i vrlo ćemo ubrzo saznati datum snimanja.

Beer je uvjerena da scena u kojoj je majka upucana i ubijena danas više ne bi bila prihvaćena u dječjem filmu: „Mislim da postoji način da ažuriramo Bambija i naš pogled na to je bio dati mu malo više prostora. I samo mislim da bi mogućnost za današnju djecu koja se možda malo više povezuju, bila od koristi izvorniku.

U klasiku Davida Kerricka Handa, Bambijevu majku ubili su lovci. Još uvijek nije poznato hoće li scenaristi Micah Fitzerman-Blue i Noah Harpster zadržati ovu ideju, no vrlo je vjerojatno da ju je studio odlučio ukloniti kako ne bi vrijeđao današnji senzibilitet.

„Bambi“, koji bi trebao biti objavljen 2025., stoga možda neće sadržavati dio s lovcima. Moramo priznati da je izbacivanje ove scene je čudna kreativna odluka. Bambijeva majka bi apsolutno trebala umrijeti na početku filma jer to postavlja emocionalne odluke i ponašanja u ostatku fimla.