Dior potvrdio: kapuljače su ključni detalj Netflix and chill generacije!

Marko Stipić 09. ožujka 2017.

Nova kreativna direktorica Diora; Maria Grazia Chiuri, u svojoj drugoj kolekciji za modnu kuću Dior predstavila je suvremeni pristup kultnom post-ratnom Diorovom Bar kaputu iz 1947.

Njezina vizija kaputa dolazi s kapuljačom. Spajanje dva tako kontrastna stila rezultiralo je ovacijama publike. Još jednom jasno je vidljiv utjecaj street stylea na visoku modu, te kako street style i visoka moda ne moraju biti kontrastni pojmovi, već u nekim slučajevima mogu ići ruku pod ruku.

Photo By: Pascal Le Segretain/ Getty Images

Ideja kolekcije jest prikaz moderne žene nježne ali i snažne. Lagani prozračni komadi upareni su sa strukturiranim jaknama ili kožnim remenjem, a dominantna boja kolekcije je tamno plava.

Kako i sama dizajnerica objašnjava kolekcija je oda ženstvenosti, ali kroz ženske oči, u odnosu na dosadašnje modne velikane koji su imali čast kreirati za Dior, počevši sa samim Christianom Diorom, Yves Saint Laurentom, Johnom Gallianom i Rafom Simonsom.

Photo By: Victor Boyko/ Getty Images

Maria Grazia Chiuri napustila je Valentino, gdje je dizajnirala sada već legendarne cipele sa zakovicama, te brand ponovno lansirala na listu najtraženijih. Ovom kolekcijom Chiuri definitivno je nastavila stvarati povijest.

 

Izvor: The Guardian