FOTO by PA images

Zabava

Devetogodišnji dječak svoju je kosu donirao za izradu perika namijenjene djeci s rakom

admin 21. kolovoza 2020.

Mladiću iz Engleske ovo je bilo prvo šišanje u životu

Reilly Stancombe, dječak iz malog engleskog gradića, nije se šišao cijeli život i uspio je pustiti kosu dužu od pola metra. Inspiriran slavnim nogometašem Real Madrida Garethom Baleom, koji izbjegava posjete frizerima, devetogodišnji mladić također se klonio frizerskih škarica, ali iz humanitarnih razloga njegovoj dugoj kosi došao je kraj.

Nakon što je vidio fotografije djece koja su svoju kosu izgubila u bitci s rakom, Reilly je odlučio odrezati svoju te ju donirati udruzi “Little Princess Trust” koja se bavi izradom perika.

Gostujući u emisiji “Good Morning Britain” mladić je izjavio kako je shvatio da mu je kosa preduga i da je vrijeme za prvo šišanje.

PA images

“Shvatio sam da se radi o ogromnoj količini kose, a kako sam nedavno gledao fotografije djece koja su zbog raka svoju kosu izgubila, odlučio sam svoju donirati udruzi koja izrađuje perike upravo za tu djecu” – izjavio je Reilly.

PA images

Kada su ga prije ulaska kod frizera pitali kako se osjeća, odgovorio je: “Malo se bojim“, no nakon što je šišanje završilo priznao je da je oduševljen novim izgledom.

PA images

Duga kosa činila ga je preslatkim i nisam se nikad odlučila odvesti ga frizeru. Mislila sam mu pustiti kosu do ramena i tako ju održavati no kako je vrijeme odmicalo nismo se odlučili za šišanje. No sada je Reilly svjestan dužine svoje kose i drago mi je da je sam odlučio da je vrijeme za prvi posjet frizeru. Još mi je draže da je svoju kosu odlučio donirati i tako napraviti humanitarno djelo koje su mnogi pohvalili” – izjavila je Daisy Stancombe, dječakova majka.

PA images

Reilly se nadao da će njegova priča potaknuti i neku vrstu humanitarne akcije s ciljem skupljanja novaca za udrugu. Cilj je bio skupiti 100 funti, no nakon što je njegova priča postala hit, u kratkom vremenu skupljeno je preko 3500 funti.

Nadam se da sam napravio dobro djelo koje će pomoći drugoj djeci da se ne osjećaju “drugačijima” te se nadam da će moje djelo osvijestiti i druge ljude na pomoć djeci koja se bore s rakom” – zaključio je Reilly