Ljubav & veze

Devet sitnica koje će vašu vezu učiniti mnogo boljom!

Antonija Andabak 12. kolovoza 2018.

Ako ste dugo u vezi i čini vam se da je odavno ušla u kolotečinu, osvježite je primjenom jednostavnih savjeta!

Vaš partner i vi ste koliko dugo skupa? Za uspješnu vezi morate se truditi oboje, čak i u onim danima kada vam se apsolutno ništa ne da, stoga smo objedinili devet sitnica koje čine čuda u zbližavanju i održavanju zdrave veze. Evo ideja što možete učiniti već danas.

1.Zahvalite svom partneru za jednu stvar koju čini za vas svaki dan

Ako nikad ne dopušta da nosite u ruci išta teže od vlastite torbice, ovaj džentlmen je zaslužio jedno hvala. Situacije poput onih gdje šeće psa umjesto vas nemojte uzimati zdravo za gotovo.

2. Stanite na njegovu stranu kada ga nešto muči

Veliki je izazov i u ovom slučaju biti u ulozi đavoljeg odvjetnika s osobom koju volite, ali ponekad, oni trebaju samo uho za slušanje i da, rame za plakanje.

3. Kupite novo donje rublje

Sigurni smo da obožavate bokserice s medvjedićima, no ponekad nije zgoreg zamijeniti “bakine gaće” s onima koje će značiti da se trudite ne samo za oboje, nego i za sebe.

4. Ne kasnite

Još jedan znak da naše voljene uzimamo zdravo za gotovo: Nije neki veliki problem ako kasnimo pet ili deset minuta, zar ne? Iznenadite svog partnera dolaskom na vrijeme ili pak, dolaskom na mjesto i ranije no što ste dogovorili. Ugodno ćete ga iznenaditi, a razgovor sigurno neće započeti oko izgovora zašto ste kasnili.

5.  Ostavite svoj mobitel

Odluka koja visoko kotira kada je riječ o pokazivanju poštovanja i pridavanju pozornosti. Sljedeći put si recite da vaš mobitel nije toliko važan kao razgovor kojeg vodite s partnerom i odložite ga dok ne završite isti.

6. Sjetite se pitati: “Kako ti je prošao dan?”

Čak i kada mu se s vrata obraćate dok jedva čekate spustiti shopping vrećice.  Tih 15 sekundi  i pet riječi čine veliku razliku u zbližavanju i međusobnom uvažavanju.

7. Jedite za istim stolom

Nema ništa ljepše od uživanja u hrani uz čašu dobrog crnog vina, također, to je najlakše mjesto da izvršite gore spomenutu sugestiju: “I kako je prošao tvoj dan?”

8. Skinite jednu obavezu s njegove “to do” liste taj dan

Nema plemenitije geste nego preuzeti na sebe jednu napornu stvar s njegove “to do” liste poput obavljanje brzinskog shoppinga namirnica za večeru ili pranje suđa unatoč tome što je njegov red. Bit će vam zahvalan a i vi ćete se osjećati bolje.

9. Ljubite se

Baš kao da ste par koji je tek krenuo na spoj. Tako jednostavno, a opet, tako zabavno!