FOTO by JYSK

Dekor

Dekoracija blagdanskog stola i detalji koji ga čine posebnim

admin 26. studenoga 2020.

Donosimo nekoliko prijedloga kako savršeno urediti blagdanski stol + RECEPTI za blagdanske slastice

Odbrojavamo posljednje dane studenog i veselimo se ulasku u najiščekivaniji mjesec u godini u kojem prevladavaju lampice, ukrasi, kuhano vino, blagdanske pjesme i puno pozitivne energije.

Bez obzira na to što je ovo godina koju želimo što prije zaboraviti, prosinac je mjesec u kojemu možemo popraviti stvari, a na vama je da blagdanskim dekoracijama stvorite atmosferu u kojoj ćete uživati.

U vrijeme Adventa sve je puno pozitive i ljubavi, a budući da znamo da ljubav ide kroz želudac neka blagovaonica bude centar vašeg doma.

Priprema najfinijih jela i slastica te dekoracija blagdanskog stola provjeren su recept za postizanje blagdanske čarolije i božićnog Hyggea kojeg su skandinavske zemlje dovele do savršenstva.

BLAGDANI KAO IZ BAJKE…

Postoji li ljepši trenutak od onog božićnog kada se okupljamo za obiteljskim stolom i u krugu najmilijih provodimo blagdanske večere? Trenutna situacija lišila nas je blagdanskih putovanja i slavlja na otvorenom, ali nam je omogućila da doživimo Božić upravo onako kako je to i zamišljeno – u domu okruženi obitelji!

Opremite se lampicama, kuglicama i ukrasima kojim ćete oplemeniti svoj dom, a kao šećer na kraju pripremite najukusnije slastice koje ćete poslužiti na vašem blagdanskom stolu iz bajke.

Ako znamo da su najljepše bajke proizašle iz pera Hansa Christiana Andersena, onda je logično slijediti danski recept i prepustiti se čarobnim trenucima skandinavskih korijena.

DEKORACIJA BLAGDANSKOG STOLA

Neka vas ne obeshrabre blagdanski stolovi iz reklama na kojima se nalazi bezbroj detalja i ukrasa za čije bi vam postavljanje trebalo nekoliko dana, nego se pouzdajte u svoju kreativnost i poslovicu – manje je više.

Unutar JYSK blagdanske ponude možete pronaći bogat izbor dekoracije za vaš blagdanski stol, a pažljivim kombiniranjem od svega nekoliko komada možete napraviti malo čudo.

U potrazi za inspiracijom prekopali smo društvene mreže i zaključili da je božićno dekoriranje odavno započelo. Poznate food blogerice predstavile su svoje blagdanske stolove i već na prvi pogled pronašli smo detalje u koje smo se zaljubili.

Božićni stolnjaci i svijećnjaci čine bazu blagdanskog stola, a sitni detalji poput papirnatih ukrasa i mini lampica u obliku češera daju dodatnu dimenziju. Favoriti ovogodišnje dekoracije blagdanskog stola dolaze u obliku božićnih figura, od kojih su mini patuljci glavne zvijezde.

Na vama je da se poigrate i unutar JYSK blagdanske ponude složite najbolju kombinaciju za vaš blagdanski stol.

CLICK & COLLECT – najbrži način kupovine online

Na JYSK.hr samo ste jedan klik od izvrsne ponude! Uz Click & Collect možete rezervirati proizvode po izboru s njihove internetske stranice i pokupiti ih u jednoj od trgovina. Nema dodatnih troškova u Click & Collectu.

Proizvode plaćate prilikom preuzimanja u trgovini. U roku od sat vremena bit ćete obaviješteni da su vaši artikli spremni za preuzimanje. Više informacija o Click & Collect pročitajte na JYSK stranicama.

ŠEĆER NA KRAJU DEKORIRANJA

Kako bismo zaokružili priču oko blagdanskog stola donosimo vam tri recepta za prave božićne slastice.

Zimska torta – @dalmatian_things_with_nina – KLIKNI za recept

Zimska torta

Kuglof od jabuka – @domacica.sanja – KLIKNI za recept

Kuglof od jabuka

Gingerbread kuglof – @bake_me_by_ninaKLIKNI za recept

Gingerbread kuglof

Za još više inspiracije posjetite JYSK blagdanski kutak, kao i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.