FOTO by Dekla

Elegant

Dekla suveniri – učinite vaše najvažnije životne trenutke nezaboravnima

Mia Vodopija 08. srpnja 2021.

Sitnice život znače, a ove unikatne stvarčice zaista su nezaboravna uspomena…

Vjenčanja, krštenja, prve pričesti, prvi rođendani, diplome… sve su to velike životne stvari koje želimo pamtiti zauvijek. Sjećanja i fotografije blijede, ali pokloni kao prekrasni znakovi pažnje su vječni. Ako ne znate što pokloniti bitnim vam ljudima za velike životne događaje, dopustite nam da vas upoznamo s Deklom.

Od domaće radinosti do obrta

Dekla je obrt koji je zapravo nastao kao nastavak domaće radinosti, kaže nam vlasnica brenda Mateja Bartolin.„Krenula sam s izradom nakita od perlica iz hobija tokom prvog porodiljnog te sam po povratku na posao otvorila domaću radinost.

Tu sam stekla nekoliko kupaca, većinom za vezice za dude. Muž voli raditi s drvom, brat dobro poznaje 3D printere i lasere pa smo zajedno krenuli i u to. 3D printer je postao optički laser i krenuli smo slagati ono što smo mogli prema mogućnostima“.

Saznali smo da je većina tih stvari završila kao poklon. Naime, žao im je bilo baciti stvari pa je Mateja odlučila da bi to pronašlo svoj dom kod neke drage osobe. „Tijekom drugog porodiljnog sam stagnirala u svojim hobijima pa mi je to počelo nedostajati“.

Ova vrijedna kreativka nam je otkrila da je uz punu podršku supruga odlučila otvoriti obrt za izradu suvenira i nakita.„Malo nas je zastrašio Covid-19 u ožujku, kao i nekoliko padova putem, ali krajem svibnja sam uspješno registrirala obrt!“

Mateja nam je opisala i što joj je bilo najteže u procesu – odabir imena! „Do tad sam imala stranicu „Sunčevi kamenčići“ gdje sam na Facebooku stavljala fotografije radova i promovirala domaću radinost. Znala sam da to ime ne želim jer tu više nije bio samo nakit, već i drveni suveniri.

Shvatila sam da je ime za obrt zapravo cijelo vrijeme prisutno. Svojem mužu, od ranih dana veze pa i cijeli brak, ja sam „Dekla“. S obzirom na to da me je on motivirao na ovaj korak i dazbilja vjeruje u moj obrt, moj nadimak je postao ime obrta njemu u čast.“

Obitelj kao najveća podrška

Ova vrijedna kreativka nam je otkrila kako najviše voli izrađivati sezonske ukrase. Oni lijepo upotpune blagdanski duh, a svaki proizvod koji je prošao kroz njezine ruke razveselit će osobu koja ga dobije.

Mateja dodaje kako joj je obitelj bila velika podrška u otvaranju obrta, ali i u njegovom funkcioniranju. „Muž, koji ima veliku vjeru u ovaj obrt i gura me prema naprijed, brat, koji ima iskustva u tehnologiji i pronađe rješenje za svaki moj problem, kao i mama, koja strpljivo čuva djecu kad god zatreba. Tu je naravno i muževa strana obitelji koja širi dobar glas“.

Saznali smo kako je Dekla trenutno okrenuta samo online prodaji: „Puno kupaca iz bliže okolice se javi za osobno preuzimanje kada trebaju neki personalizirani poklon. Zahvalna sam na svakom kupcu koji prepozna moj trud i vrijeme uloženo u pojedini proizvod i na tome što mi se obraćaju s povjerenjem“, nadodaje Mateja.

Originalni pokloni za sve prilike

Dekla nudi kupcima personalizirane poklone i suvenire koje dijeli u nekoliko kategorija: suveniri od perlica, suveniri od drva, suveniri za bebe, pozivnice, zahvalnice, kutije, repromaterijal. Također nude iuslugu laserskog rezanja i graviranja po želji. Svi proizvodi se personaliziraju po željama kupaca.

Mateja nam otkriva kako jako voli svoj posao i da joj nikad nije dosadno jer je svaki proizvod koji napravi poseban. Veseli ju svaki korak u izradi, ali joj je zbilja drago kada su kupci zadovoljni, a pogotovo kada se vrate i ponovno naruče neki proizvod. „Uživam u fotografiranju i pokazivanju svake kombinacije boja i ukrasa na stranici.

Voljela bih stvoriti krug pouzdanih kupaca koji mi vjeruju, te znaju da će maksimalan trud biti uložen u proizvode. U planu je nabava još nekih strojeva kako bi si olakšali i ubrzali izradu“.

Na kraju, Mateja zaključuje kako je zapravo zahvalna da ima obitelj koja ju podupire i tjera da se bori za ono što želi – svatko u nekom trenu treba podsjetnik da poslije kiše dolazi sunce.

Dekla ima cool web shop www.dekla.hr, kao i Facebook stranicu i Instagram profil, koje možete zapratiti.

Ako ste u potrazi za unikatnim i originalnim poklonima za vaše najmilije, Dekla je pravo mjesto za vas!