Definirajte koji ste tip žene!

Antonija Andabak 15. veljače 2018.

Donosimo šest različitih osobnosti koje se kriju iza vaše svakodnevne rutine uljepšavanja. Čitajte dalje i definirajte svoju beauty osobnost

Vaša jutarnja rutina možda djeluje kako sama riječ kaže-rutinski, već dobro poznatim kretnjama prolazite put od točke A (udoban, topao krevet) do točke B (napuštanje kuće).

Zapravo, vaš jedinstveni pristup jutarnjem režimu njege kože, nanošenje make-upa i stiliziranje kose može reći mnogo o tome kakve ste osobnosti, kako želite da vas drugi percipiraju i kakav pristup imate prema životu.

Donosimo šest različitih osobnosti koje se kriju iza vaše svakodnevne rutine uljepšavanja. Čitajte dalje i definirajte svoju beauty osobnost, te saznajte što ona govori o vama.

1.Beauty kameleon

Inspiraciju nalazite u društvenim mrežama i poznatim osobama čije objave marljivo pratite. Volite eksperimentirati te često mijenjate izgled.

Vi ste žena koja voli riskirati. Vaš stil nipošto nije striktan i fiksiran, vi više od ikoga volite razigranost koju vam pruža make-up transformacija, kako na licu tako i u kosi. Ipak, moguće je da se ponekad borite s osjećajem za identitet, pitajući se da li zaista znate tko ste, tražeći stil koji možete definirati svojim.

Većina kameleona se vežu za odluke drugih ( najčešće poznatih trendseterica ) što je in, a što out. Ako obratite pozornost na to kako se osjećate, a ne samo kako izgledate, primijetit ćete povezanost određenih stilova s vašom osobnošću, što bi i drugi mogli zamijetiti upravo na vama.

2. Bezuvjetna predanost njezi kože

Između dekorativne i preparativne kozmetike, vaš izbor je prvenstveno briga o koži. Predano ćete jutro provesti  s već uhodanom rutinom čišćenja i njege kože, a zatim izaći iz kuće bez make-upa.

Vjerojatno ste u ranijoj dobi imali problematičnu kožu poput masne ili suhe kože, akne ili pak druge dermatološke izazove. Vi ste osvijestili važnost zdrave, njegovane kože koja započinje unutarnjom njegom.

Vama je kvalitetna briga o koži prioritet, no svejedno brinete i o svom izgledu te tako tražite proizvode koji osiguravaju oboje: zdravlje  kože i estetsku korist. Vi ste izgradili svoj identitet koji se nalazi ispod površine vaše fizičke pojave – talentiranost, inteligencija i  karizmatičnost– izvori samopouzdanja na koje se uvijek možete osloniti.

3. Osnovna i brzinska njega

Vi zapravo i nemate rutinu uljepšavanja, vi koristite bilo koji proizvod koji se u tom trenu nalazi u kupaoni ( i bez obzira da li taj proizvod pripada vašem partneru!). Vaša kozmetička torbica se sastoji od osnova: BB krema, maskara i balzam za usnice.

Osnovni i brzinski pristup brizi o izgledu se može odnositi na dvije vrste karaktera kod žena. U jednom slučaju prepoznajemo samopouzdanu ženu koja ne ulaže mnogo vremena kako bi poboljšala svoj izgled jer dobro zna da izvrsno izgleda bez osobitog truda.

Također, to može biti i žena koja je odustala od njege o sebi radi frustriranosti ili nedostatka samopouzdanja. Ona može osjećati teret koji nameće kozmetička i modna industrija.

Dakle, ovdje doista ovisi o kakvom tipu žene se radi – onoj koja izgleda odlično bez osobitog truda ili ona koja se pobunila protiv trendova koji se nameću te ulaže minimum u svoj izgled.

4. Beauty entuzijazam

Vi ćete namjestiti alarm dovoljno rano kako biste doveli svoju kosu i make-up do savršenstva za taj dan, a vaša kozmetička torbica je prepuna proizvoda limitirane edicije.

Vi ste žena koja voli imati sve pod kontrolom. Ne samo da želite da su make-up i kosa na mjestu, nego ste perfekcionost i u drugim životnim poljima. Žena ste koja ništa ne prepušta slučaju, na poslu  pripremate i dodatno provjeravate PowerPoint prezentaciju kako bi izlaganje prošlo u najboljem redu.

Velika je mogućnost da ste kritični prema sebi kada stvari ne krenu u zamišljenom smjeru, no vi se doista trudite izbjeći te nezgode, a to se odnosi i na vaš pristup njezi i uljepšavanju.

 

5. Prava diva

Vi ćete rezervirati termin kod frizera svakih nekoliko dana, tjedne manikure su neizostavne, a ako se baš potrudite, imat ćete osobu koja će se pobrinuti za vaš besprijekoran make-up.

S navedenim pristupom uljepšavanju, možemo opet definirati dva tipa žena. Prvi tip žena ima nedostatak vjere u svoje vlastite sposobnosti da se mogu samostalno pobrinuti za ljepši izgled, te je također vjerojatno da su malo uložile da budu kompetentne u tom području dnevnog reda.

S druge strane, takav tip žena ima druge životne prioritete i ne žele potrošiti više vremena no što bi trebale, pa tako imaju osobe koje stručno i brzo rješavaju pitanje njihove fizičke pojave.

Drugi tip žena jako brinu o svom izgledu i marljivo odlaze na beauty tretmane jer vole biti mažene i pažene. One su također vrlo zauzete i žive užurbanim životom: tu su djeca, poslovna karijera i druge obaveze, tako da je vrijeme rezervirano za uljepšavanje stisnuto između svega i svakoga.

Njihove minute opuštanja u frizerskom ili kozmetičkom salonu su samo njihove te uživaju u pažnji i osjećaju koji im se u tom trenutku daje– pravi osjećaj zadovoljstva.

6. Beauty kampanjac

Vi ćete radije odspavati sat vremena duže, te riskirati odlazak iz kuće s jedva posušenom kosom. Bez imalo grižnje savjesti ćete nanositi make-up na putu za posao ( usput ignorirajući usputne poglede vaših suputnika ).

Vama je stalo do urednog i njegovanog izgleda, želite izgledati i osjećati se dobro, ali niste dovoljno organizirani da uspijete u raspored smjestiti i adekvatno vrijeme za uljepšavanje ( kao i druge aspekte vašeg života).

Kako starimo, učimo da je vrijeme odvojeno za sebe vrlo bitno, što uključuje između ostalog odlazak na spavanje dovoljno rano za zdravu količinu sna. Moramo sami sebi ostaviti dovoljno vremena za jutarnju rutinu kako bismo napustili kuću i otišli na posao opušteni, a ne u žurbi, pitajući se jesmo li sve ponijeli za radni dan, jesmo li ostavili uključenu peglu itd.

Morate se podsjetiti da smirene i zdrave navike pridonose boljem izgledu kože i kose nego bilo koji proizvod za kojim ćete posezati kako biste prikrili tragove kampanjskog spremanja. S time na umu, pokušajte usporiti svoju jutarnju rutinu i priuštite si dovoljno vremena samo za sebe