DARK – serija koju morate pogledati ako vam nedostaje Stranger Things!

Engineer 29. kolovoza 2019.

Ako ste pogledali sve epizode Stranger Things i fali vam imamo super alternativu

Američko je američko! Koliko nas američka filmska propaganda bombardira sa svojim hit serijama nemamo vremena niti informirati se o odličnim europskim serijama. U snagu marketinga uvjerili smo se i u najavi 3. sezone Stranger Things.

Na svakom koraku pratili su nas članci, traileri, banneri i recenzije i toliko smo bili “nabrijani” na 3. sezonu da smo nakon odgledane sezone ostali i pomalo razočarani.

Promocija je toliko podigla našu ljestvicu očekivanja, ali mišljenja smo da je ipak bilo malo preforsirano. Ako uzmemo u obzir da čekali 2 godine za posljednju sezonu imamo osjećaj da smo ostali kratkih rukava.

No ako ste pogledali sve 3 sezone Stranger Things i sada vam fali nešto slično imamo super vijesti za vas. 2017. Netflix je počeo s emitiranjem serije “The Dark” i nemojte da vas obeshrabri činjenica da se radi o njemačkoj seriji na njemačkom jeziku – serija je fenomenalna!

Priča započinje kada dječak iz malog njemačkog grada Winden nestaje u nerazjašnjenim okolnostima, nakon čega se dogodi i još jedan nestanak.

Ako ste ljubitelji misterije, putovanja kroz vrijeme, miješanja prošlosti, budućnosti i sadašnjosti, radnje s puno likova onda je vrijeme da date ovoj seriju priliku.

Osim odlične radnje tu je i dobra glazbena podloga koja na poseban način doprinosi atmosferi serijala.

Za sada možete pogledati 2 sezone (ukupno 18 epizoda), a 3. sezona je planirana za 2020. godinu.

###

Zaključak: ako ste uživali u seriji Stranger Things i tražite sličnu seriju “Dark” je odličan izbor!

Podijeli članak