Daria Hodnik- od pratećeg vokala do solo karijere!

Viktoria Šafranić 24. siječnja 2017.

Daria Hodnik iz dana u dan ima sve više razloga za ponos i veselje. Otkako se odlučila posvetiti samostalnoj karijeri niže uspjehe i uživa u komplimentima kojima ju zasipa kako kritika tako i publika. Daria je domaćoj publici, kritici i glazbenoj industriji najpoznatija kao prateći vokal bez kojeg ne može proći niti jedan zapaženiji festival […]

Daria Hodnik iz dana u dan ima sve više razloga za ponos i veselje. Otkako se odlučila posvetiti samostalnoj karijeri niže uspjehe i uživa u komplimentima kojima ju zasipa kako kritika tako i publika.

Daria je domaćoj publici, kritici i glazbenoj industriji najpoznatija kao prateći vokal bez kojeg ne može proći niti jedan zapaženiji festival ili nastup velikog glazbenika ili benda.

No jedan će festival Daria ipak odraditi solo. Ova će umjetnica moćnog glasa naime nastupiti na nadolazećem 64. Zagrebačkom festivalu gdje će se bok uz bok s ljudima kojima je donedavno pjevala prateće vokale boriti za titulu najbolje. Stručni žiri Zagrebačkog festivala odabrao je za ovaj nastup njenu pjesmu ”Kad jednom se spoje” i dao dodatni vjetar u leđa njenoj samostalnoj karijeri.

daria22

I publika ju je pritom podržala pa se njena pjesma tako našla na prestižnom popisu HR TOP 40 – pjesama koje su trenutno najemitiranije na domaćim radio postajama – https://www.top-lista.hr/www/hrtop40-3-tjedan-2016-12-01-2016-18-01-2017/

Za pjesmu ”Kad jednom se spoje” snimljen je i spot koji je snimljen, između ostalih lokacija i u koncertnoj dvorani Lisinski gdje se Daria osjeća kao kod kuće. Prilikom snimanja spota Daria se okružila vrhunskim profesionalcima pa tako režiju njenog novog spota potpisuje Tomislav Pović. Simpatičan je i detalj kako u spotu glume i svekar i svekrva autora pjesme, Miroslava Lesića Lesique.

Videospot možete pogledati ovdje:

Daria je ovaj spot nedavno predstavila i na koncertnoj promociji u zagrebačkom klubu Peper gdje ju je došla podržati prava krema domaće glazbene scene. Hus i Brk iz parnog Valjka, Nikša Bratoš, Jurice Pađena, Vlaidmira Kočiša Zeca, Denisa Dumančića, Borisa Đurđevića, Jurice Popovića, Ivice Propadala, pjevača Darka Bakića iz grupe Buđenje, kolegica Tina Rupčić, glazbeni povratnik Daniel Beni te mladi i talentirani tamburaši iz OSDS. Za to vrijeme iza nje je stajao i bend sačinjen od vrsnih glazbenika: Alen Svetopetrić, Robert Vrbančić, Tomislav Modrić, Ivica Premelč, Vladimir Pavelić i Nataša Mirković, na čelu s njenim suprugom Dadom Marinkovićem.

Govoreći o svom solo uspjeh i planovima za budućnost Daria zato uvijek govori u množini jer je svojom dugogodišnjom karijerom i neizmjernim talentom postala prestižna glazbenica s kojom čast i zadovoljstvo ima surađivati sva krema domaće glazbe.

O tome govori i njena promotorica Lida Hamar Paladin, direktorica agencije Hamar Media, kada kaže: ”Daria je prije svega prekrasna osoba, a osim toga je beskrajno profesionalna, talentirana i vrijedna. Osobno mi je zadovoljstvo što je odabrala surađivati s agencijom Hamar Media jer mi je čast biti dijelom ove prekrasne glazbene priče!”.

Ni domaći glazbeni geniji poput Nikše Bratoša nisu štedjeli riječi da pohvale i podrže ovu izvođačicu izvanrednih vokalnih mogućnosti – ”Ona ne želi puniti velike dvorane, ona žele puniti srca onih koji tu glazbu razumiju i vole. Ona to radi sjajno! fenomenalna svirka!”, rekao je Bratoš.

”Godine provedene na pozornici i veliko pjevačko iskustvo, no još uvijek prilično misteriozna za širu publiku. Nema domaćeg pjevača s kojim ona nije nastupila, često prikrivajući vlastiti vokalni potencijal. Možda ga i nije toliko skrivala, već nije bila u mogućnosti pokazati sve što zna. No, sada je tome došao kraj jer je Daria Hodnik ozbiljno zaprijetila estradi. Na sinoćnjoj promociji novog spota za pjesmu “Kad jednom se spoje” pokazala da je došlo vrijeme da ona, zasluženo, stane u prvi plan.” – portal Soundgardian.hr

I Daria se slaže s tima da joj je glazba prije svega ljubav a tek onda posao: ”Pjevam kada god mogu ili me netko to traži. U bilo koje doba dana ili noći glazba mi pričinja veliko zadovoljstvo, osjećam se kao da me netko zove van u neki odličan izlazak. Uživam u svakom trenutku. Mnogi me pitaju zašto se ranije nisam odlučila za solo karijeru, no meni je taj korak vrlo prirodan i ne dolazi iz potrebe za dokazivanjem ili ambicije, meni je samo važno da uživam u tome što radim i s ljudima koji to cijene i vole jednako kao i ja!”.