FOTO by Floraart

Zabava

Danas kreće Floraart – isplanirajte dan proveden u cvijeću

admin 18. svibnja 2023.

Besplatan ulaz za izložbu na oko 300.000 m2 parka Bundek

Ove godine očekuje nas najbogatiji Floraart do sada jer u pripremi je preko 100 000 sadnica postavljenih na preko 300 000 m2 predivnog parka Bundek.

Uz 160 domaćih i 10-ak stranih izlagača očekuje vas pregršt zelenila i cvijeća, a na vama je da jedan dan isplanirate za provod na otvorenom i posjet jednom od zaštitnih znakova grada Zagreba.

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Prvi Sajam cvijeća održan je na Gornjem Gradu 1966. godine.

Foto: Floraart

Prijelomni trenutak Sajam doživljava 1992. godine kada mijenja ime u Floraart, a organizaciju preuzima naša tvrtka – Zrinjevac. To je ujedno i godina redefiniranja Sajma u međunarodnu vrtnu izložbu koja iz gornjogradskih atrija, trgova i ulica seli na Prisavlje uz Boćarski dom Zrinjevac.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i tisuću m2 zatvorena prostora svake se godine predstavi više od 160 izlagača.

Foto: Floraart

U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Foto: Floraart

Ulaz na Izložbu je besplatan! Florart traje od 18. – 21. svibnja stoga rezervirajte dan za sebe i bogatstvo šarenog cvijeća.