FOTO by zet.hr

Kultura

Danas je Dan grada Zagreba! U tramvajima biste mogli „naletjeti“ na Glazbenu kontrolu

Una Lora Banjac 31. svibnja 2024.

Povodom dana naše metropole održat će se brojni koncerti, radionice i izložbe...

Dan grada Zagreba i ove se godine obilježava brojnim programima koje organiziraju Grad Zagreb, gradske ustanove i poduzeća, a bogat program pripremili su centri za kulturu u različitim zagrebačkim kvartovima

Ovo je dan kada se slavi blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, a Dan grada veže uz njegovu nebesku zaštitnicu čija je slika 31. svibnja 1731. čudotvorno preživjela strahovit požar.

U našoj lijepoj metropoli moći ćete pristupiti raznim koncertima, radionicama i izložbama koje vam donosimo u nastavku…

Više programa organizirano je u Centru za kulturu i informacije Maksimir među kojima su projekcije kratkih plesnih filmova koje će se moći pogledati u razdoblju od 27. svibnja do 2. lipnja. Također, organiziran je kviz na temu „Koliko poznajete Zagreb“, a moći će se pogledati i nastup polaznika njihove škole mjuzikala.

U Centru mladih Ribnjak organizirana je 1. smotra osnovnoškolskih bendova grada Zagreba što će zasigurno obradovati sve posjetitelje!

Narodno sveučilište Dubrava organizira radionice za naše mališane te povijesne tribine na temu Zagreb kroz stoljeća, a danas u 20 sati održat će se i koncert: Pjesme o Zagrebu i, naravno, o ljubavi.

U Narodnom sveučilištu Sesvete održat će se koncert „C’est la vie!“ dok Centar za kulturu Trešnjevka organizira veliki koncert tamburaškog orkestra Gaj i njihovih gostiju s početkom u 20:00 sati.

Niz aktivnosti za danas je najavila i Turistička zajednica grada Zagreba. Od smjene straže Kravat pukovnije, preko Zagrebačkog vremeplova, nastupa folklornih ansambala pa sve do dječjih predstava i prigodnih razgleda grada na hrvatskom jeziku.

I ZET sudjeluje u ovoj manifestaciji

ZET će se uključiti u proslavu Dana prigodnim vožnjama s tramvajem M24 koji dodatno ove godine obilježava punih 100 godina!

zet.hr

M-24 je model tramvaja, izrađen po projektu Dragutina Mandla i u potpunosti je rezultat rada ZET-ovih stručnjaka. U početku se proizvodio u pogonima ZET-a na mjestu gdje je danas Tehnički muzej, da bi se kasnije proizvodnja izmjestila na Ljubljanicu gdje je izgrađena nova tramvajska remiza.

Muzejska linija će na Dan grada prometovati trasom Ljubljanica – Mihanovićeva – Glavni kolodvor – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Ulica Franje Račkog – Trg bana J. Jelačića – Savska cesta – Ljubljanica, od 10:00 do 16:30 sati

zet.hr

U suradnji sa zagrebačkim ZET-om i ove će se  godine provesti projekt Glazbena kontrola, u sklopu kojeg će članovi orkestra zasvirati u zagrebačkim tramvajima!

Ako niste otputovali na produženi vikend i ako ste danas u srcu Lijepe naše – nikako nemojte propustiti ove zabavne manifestacije.

Više informacija o događanjima možete pronaći na službenoj stranici grada Zagreba.