FOTO by Dada i Dunda

Handmade

Dada i Dunda – boho ručni radovi iz srca Slavonije u jesenskom ruhu!

Viktoria Mikulić 14. listopada 2022.

Unikatan dizajn vrhunske kvalitete spoj je urbanog i tradicionalnog stila

Već smo ranije pisali o domaćem brendu Dada i Dunda iz srca Slavonije. Očarani njihovim modnim komadima svako malo škicnemo njihove društvene mreže u potrazi za novitetima kojima ćemo oplemeniti našu garderobu.

Prepoznatljivi na tržištu po svojim tradicionalnim i unikatnim kreacijama Dada i Dunda brend su čiji odjevni komadi plijene pozornost na svakom koraku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Dada i Dunda-odjeća za žene (@dadaidunda)

U moru odjevnih komada „na isti kalup“, pravo je osvježenje kada naiđemo na brendove koji svakom odjevnom predmetu pridaju posebnu pažnju, a osobito kada je riječ o modi s domaćim potpisom.

Osim što se trendovi mijenjaju brzinom svjetlosti, što se po ničem ne ističemo u masi, svoje želje i kreativnost potiskujemo i dajemo prednost kvantiteti, umjesto kvaliteti.

dada i dunda boho slavonika

Dada i Dunda, hrvatski brend njeguje tradiciju s touchom urbanog i modernog stila, a njihovi modni komadi istinski su primjer „spore mode“ koja će trajati vječno.

Iza Dade i Dunde kriju se Đurđica Jurković Jurišinac i Vedrana Jurišinac – mama i kći iz Slavonskog Broda koje su ljubav prema tradiciji uspjele pretvoriti u pravu modnu oazu, a ljubav prema šivanju obiteljska je tradicija koju njeguje već četiri generacije žena.

BOHO SLAVONIKA kolekcija – spoj urbanog i tradicionalnog stila

Božanstvena kolekcija BOHO SLAVONIKA brenda Dada i Dunda savršeno se uklapa u jesenski štih i ostavljaju prostora za jedinstven stilski potpis.

Ideja BOHO SLAVONIKA kolekcije je spoj urbanog i tradicionalnog stila u kojem prevladavaju klasični tradicionalni odjevni komadi s upečatljivim twistom. Od starog lana, koji je nastao u Slavoniji, kreirani su nesvakidašnji modeli koji nastavljaju priču divnog starog platna.

Kroz ruke glavnih kreativki prolazi svaka tkanina i nit koja će kasnije biti kreirana u efektne komade. Naizgled jednostavni komadi odjeće postaju pravo malo stilsko čudo iskombinirate li ih na pravi način. BOHO SLAVONIKA kolekciju krase oversized modeli kako bi svaki kupac imao prostora za izražavanje vlastite kreativnosti i stiliziranje.

„Materijali koje smo koristili su lan koji ovdje vodi glavnu riječ i vuna. Lan je dosta čvrsto i pomalo kruto platno i htjele smo modelima pokazati njegovu raskoš. Isto to smo ponovile sa iberklajdama, ne mogu vam opisati koliko su genijalne za kombiniranje!“ – poručuju nam iz kreativne radionice Dada i Dunda brenda.

„I ono što često koristimo je tkano pamučno platno koje je posebno po tome što se tako spašava ručno rađena čipka.“ – navode vlasnice brenda.Od tkanog pamučnog platna napravljene su dvije haljine koje će se savršeno uklopiti u svaki jesenski look i zaokružiti cijelu priču.

Bijele haljine iz BOHO SLAVONIKA kolekcije s ručno rađenom čipkom možete nositi na hlače, a kako bi zaokružili cijeli look vašem outfitu dodajte jaknu ili kaput u jesenskim nijansama i upečatljivim torbama Dada i Dunda brenda.

Raskošna paleta boja prosuta po unikatnim torbama Dada i Dunda kolekcije podići će svaku jesensku kombinaciju. Unikatne torbe izrađene su od starih ponjava izrađenih na tkalačkom stanu i svaka je unikat. Vrlo su čvrste i prostrane stoga u njih stanu apsolutno sve što vam je potrebno kroz dan i večer.

Dada i Dunda – stari ručni radovi iz srca Slavonije zasjali u novom ruhu!

Unutar kolekcije može se pronaći i nekoliko modela bijelih košulja. Svaki komad zaokružuje cjelokupnu priču brenda i naglašava ideju i bit unikatnog dizajna. Košulje krasi šlinga i vez, detalji pauna i neizostavni cvjetići. Prirodni materijali, dašak prošlosti i unikati ono su što vam je potrebno za podizanje svakodnevne odjevne kombinacije.

Naš favorit su jakne, novitet iz Dada i Dunda radionice. Spoj lana i poznatih etno tradicijskih motiva Slavonije kreirao je pomalo neobičnu, ali opet divnu slavonsku priču o spoju lana i vune. Kreirajući oversized modele za razigranu jesen koja je poznata po slojevitom oblačenju, kreativke ostavljaju “prostora” za kombiniranje i slojevito oblačenje.

Unikatna kolekcija od prirodnih materijala jesenski je must-have!

Unutar unikatne jesenske kolekcije možete pronaći i dvije iberklajde od lana koje možete nositi kao haljinu ili na hlače, s modnim dodacima poput popularnog kožnog remena ili upečatljivog nakita.

Bez obzira nosili ih zajedno ili odvojeno, njihove haljine, jakne, iberklajde, košulje i modni detalji vrijedan su dio jesenske garderobe i uopće ne sumnjamo da će pronaći put do svojih vjernih kupaca.

Svaki je proizvod iz kreativne radionice Dada i Dunda unikat, stoga želite li biti posebni i nositi nešto upečatljivo onda su to sigurno noviteti iz BOHO SLAVONIKA kolekcije. Osim što su izrađeni s puno ljubavi nose u sebi i dio tradicije na moderan način.

Ako biste i vi ovog jeseni rado uz sebe imali jedan Dada i Dunda modni komad ili trendi torbicu, za više detalja posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.