FOTO by adidas

Moda

Čupavi Superstar model slavi Hachiko – najlojalnijeg psa na svijetu!

admin 20. rujna 2021.

Pročitajte priču koja stoji iza ovog neobičnog adidas modela...

S vremena na vrijeme adidas izbaci model koji kroz svoj brend slavi neku poznatu ličnost, ali u posljednjem Superstar modelu počast se odala Hachikōu – japanskom psu pasmine Akita.

Hachikō (10. studenog 1923. – 8. ožujka 1935.) je bio je japanski pas zapamćen po izuzetnoj odanosti svom vlasniku kojeg je nastavio čekati više od devet godina nakon njegove smrti.

Hachikō je rođen 10. studenog 1923. na farmi u blizini grada Ōdate, a 1924. godine Hidesaburō Ueno, profesor na Tokijskom carskom sveučilištu, doveo ga je da živi u Shibuyu u Tokiju kao njegov ljubimac. Skoro dvije godine Hachikō je svaki dan dočekao svog vlasnika nakon posla na stanici Shibuya te ga pratio na putu prema kući.

Kada je 21. svibnja Ueno umro od moždanog udara pas je idućih devet godina svaki dan odlazio na stanicu i čekao Uenov povratak.

Ova neraskidiva ljubav u japanskoj je kulturi poznata kao primjer odanosti i vjernosti. I nakon smrti psa, Hachikō je ostao u sjećanjima kroz pop kulturu u vidu kipova, filmova, knjiga i slično.

Kako bi još jednom odao počast ovoj predivnoj priči iz adidasa dolazi novi Superstar “Hachiko” model koji u isto vrijeme izgleda i slatko i ne baš tako slatko. S obzirom na to da je priča dosta emotivna donijet ćemo subjektivnu odluku da je model čudan, ali ne ulazi u sferu bizarnog.

Ova dlakava edicija Superstar modela dolazi u dvije nijanse smeđe boje te bijelim potplatom i prepoznatljivom kapicom na vrhu.

Ovaj dlakavi Superstar model koji slavi najodanijeg psa na svijetu na police europskih dućana i unutar adidas web trgovine stiže koncem rujna po cijeni od 220$.