FOTO by BebeLot

Kids

Crno-bijeli svijet: Upoznajte hrvatski dječji brend čija priča nosi posebnu poruku!

Viktoria Mikulić 13. rujna 2021.

Emotivna obiteljska priča koja je dovela do uspješnog poslovanja…

Mnogi od nas misle da smo za sve u životu zaslužni upravo mi sami. Ako dovoljno planiramo neke stvari, vjerujemo da će sve ispasti baš kako smo zamislili. No nije uvijek tako, na neke stvari jednostavno ne možemo utjecati i koliko god se trudili sve posložiti, život nas često iznenadi.

Inspirativna priča jedne mlade zagrebačke obitelji dovela je ovaj bračni par do uspješnog posla.

Njihova malena djevojčica Lota rođena je kao neurorizično dijete, što ih je dovelo do istraživanja i spoznaje o tome koliko je važno korištenje kontrasta u prvim mjesecima djetetova života.

Studije su pokazale da bebe ne vide mnogo kada se rode, razlikuju tek svjetlo i tamu, crno i bijelo i sve im je nekako zamućeno. Upravo o važnosti kontrasta u ranim razvojnim danima brojni roditelji nisu upoznati.

Mamu Katarinu i tatu Krešimira ta činjenica dovela je do razmišljanja o kućnoj radinosti koja će nuditi isključivo vizualno stimulativne potrepštine namijenjene svim bebama, a koje pobuđuju bebina osjetila i time utječu na razvoj živčanog sustava.

Budući da do tada na tržištu nije bilo sličnih proizvođača, eventualno su se neke firme bazirale na prodaju igračaka u pastelnim bojama s pokojom crnom ili bijelom varijacijom, rodila se ideja o BebeLotu.

BebeLot je nastao 2018. godine i mogu se pohvaliti s time da su prvi u Hrvatskoj koji su plasirali isključivo crno bijele potrepštine za bebe, što je ujedno i njihov zaštitni znak.

Njihova misija je da ljudi prepoznaju važnost kontrasta i kada ugledaju njihove crno bijele proizvode znaju da je riječ o nečemu što je više od same igre.

Ova domaća radinost bavi se izradom crno bijelih vizualno stimulativnih potrepština za bebe koje potiču senzorički razvoj. Vlasnica brenda naučila je šivati od svoje majke i oduvijek je uživala u tome, a sada je spojila ugodno s korisnim jer nema ljepšeg od onog kada hobi preraste u posao…

Njihovi proizvodi sadrže razne razvojno poticajne umetke (trubice, trakice…), a u ponudi se mogu pronaći lopte zvečke, didaktičke kocke, šuškalice, prve slikovnice, aktivna podloga, xxl lopta, prekrivač, drvene gricke te tkanine različitih tekstura kako bi se prstićima upustili u svoja prva istraživanja. Svaki od proizvoda je napravljen od tkanina s OEKO TEX Standard certifikatom.

Otkrili su nam kako su izrazito ponosni na njihov novitet – trendi dizajnirani mobil (glazbeni vrtuljak) s vidljivim oblicima, koji je šivan na jedinstven način, a to je da beba kada leži na leđima vidi jasne oblike, a ne samo rubne obrise kao što je to slučaj na većini mobile koji se nude na tržištu. 

Ujedno, veliki hit je BebeLot harmonika koja potiče održavanje bebe na trbuščiću i jačanje vratnih mišića. 

Jedan od must-have poklona za darivanje djeteta (krstitke, babinje, rođenje i slično) je BebeLot paket dobrodošlice koji sadrži sve što je potrebno za naše prinčeve i princeze, a čiji se uzorci mogu prilagođavati ovisno o spolu bebe.

Paket dobrodošlice sadrži:

  1. Nešto za igru – BebeLot lopta zvečka i BebeLot didaktička kocka – za poticanje svih osjetila i motoričkog razvoja kroz igru
  2. Nešto za prve zubiće – BebeLot gricka- utjeha i pomoć u masiranju zubnog mesa prilikom izbijanja prvih zubića
  3. Nepromočivi slinček – za bezbrižna klopanja kad krene kruta hranica

Svaki njihov proizvod je ručni rad, a bez obzira kupujete li svom djetetu ove igračke ili su vam iste za poklon, možete biti sigurni da ćete uistinu dobiti vrijednost za uloženi novac.

Ovisno o dostupnim uzorcima, izrađuju se unikatne igračke te se svakom klijentu individualno posvećuju. Od prve komunikacije do realizacije, ovaj tim se zaista trudi odraditi sve profesionalno jer su im sretni kupci najveći vjetar u leđa…

Zaista je gušt vidjeti kako iz dana u dan ova hrvatska proizvodnja raste, a još je ljepše kupovati nešto što je napravljeno s posebnom svrhom. Svaki njihov proizvod inspiriran je malenom Lotom, ali jednako tako posvećen i svim ostalim roditeljima koji nisu uspjeli pronaći igračku u kojoj bi njihova dječica uživala, a koja bi istovremeno bila ogromna pomoć u poticanju senzorike.

Ako se i vas jednako dojmio ovaj unikatan brend, na njihovoj web trgovini www.bebelot.eu možete pronaći kompletan asortiman zajedno s cijenama, kao i detaljnu priču o njihovom radu. Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.