FOTO by Instagram @miszmasz_kt

Dekor

Crne petunije donijet će dašak Goth kulture u vaš dom

admin 12. travnja 2024.

Neki vjeruju da ove petunije imaju energiju 'crne magije'

Zbog svoje ljepote i raskošnih cvjetova, ali i jednostavnog uzgoja petunije spadaju u jedne od najpopularnijih ljetnih biljaka.

Zbog mnoštva raznih oblika i boja cvjetova lako privlače pažnju i ako želite da vaša terasa ili balkon zablistaju, petunije predstavljaju odličan izbor za vas.

Petunije cvjetaju od proljeća do pojave prvih mrazeva, a vaša najveća briga je osigurati joj dovoljno svjetlosti i vode.

Upravo smo naišli na izvedenicu ove prekrasne biljke koja dolazi u crnoj boji i izgleda fascinantno. Za razliku od standardne biljke koja donosi živost i veselje, crne petunije imaju zadatak podići vaš eksterijer na jedan elegantan i osebujan način.

Zbog svoje tamne, crne boje, oni šire energiju zbog koje se osjećate kao da su cvjetovi nestvarni, a ako spomenemo i to da neki ljudi vjeruju da ima elemente crne magije lako je zaključiti da se radi o jednoj posebnoj biljci.

Vrlo je jednostavna za održavanje i ne zahtijeva nikakve izvanredne uvjete – ključni elementi za uspjeh su voda i sunce. 

Izgledaju fantastično u visećim košarama, loncima i kombiniranim sadilicama, a na vama je da na najkreativniji način ukombinirate ove crne ljepotice s vašim eksterijerom. 

Crne petunije najljepše izgledaju u popodnevnim satima kada sunce obasja njihove prekrasne cvjetove i kada se može vidjeti da spektar boja njihovih cvjetova poprima i ljubičaste nijanse. 

Cvjetaju u proljeće, ljeto i kasno ljeto tako da s njima možete tijekom svih toplih mjeseci imati prekrasne cvjetove.

Možete ih nabaviti u svim bolje opremljenim specijaliziranim trgovinama stoga nema razloga da ne uživate u ljepoti tamne strane života.