Dekor

Cool ideja: transformirajte vintage globus u viseću svjetiljku!

Antonija Andabak 14. lipnja 2020.

Predstavljamo DIY projekt koji je mnoge potpuno oduševio! Evo kako ćete napraviti unikatnu svjetiljku!

Svatko od nas dolazi u fazu kada želi promjenu u životu, a ako to nije frizura, onda valja promijeniti nešto što vas okružuje čim se probudite-vaš interijer!

Za takve promjene doista vam ne treba mnogo novaca, dovoljno je malo dobra volje, spretnosti i vaš životni prostor može postati pravo malo carstvo DIY projekata koje ste primijenili za osvježenje prostora.

Jedan od trendova koji se polako ali sigurno probijaju na listu želja kreativaca je DIY izrada visećih svjetiljki od globusa koji je možda pomalo dosadio kao edukativni dodatak na radnom stolu.

Kako biste ga osvježili, pratite korake izrade viseće svjetiljke, a ako imate dva ili tri globusa, izgledat će veoma moderno iznad blagovaonskog stola.

Koraci:

  1. Uklonite globus s metalnog postolja i odložite u zdjelu manju od globusa kako se ne bi otkotrljala dok radite.
  2. Napravite veći otvor oko ruba koji je držao globus na metalnom postolju. Isti ćete napraviti oko 7 cm od trenutnog otvora pomoću bušilice, napravite nekoliko rupa u krug, a skalpelom dovršite izrezivanje otvora.
  3. Na dnu također napravite otvor koji je dovoljno velik da postavite kabel s lampom te ponovite postupak proširenja rupe s bušilicom i skalpelom.
  4. Bušilicom izbušite globus na nekoliko mjesta, primjerice gradove koje želite posjetiti u budućnosti, to može biti 10-15ak rupa koje će svijetliti na tim mjestima kada postavite lampu unutar mini globusa.
  5. Koristite LED lampicu koja ima sporije vrijeme zagrijavanja i objesite po želji!

Pogledajte tutorial!