Kultura

Čokoljupci, pozor! Zagreb ove jeseni postaje bogatiji za Muzej čokolade!

Viktoria Mikulić 28. kolovoza 2019.

Pitamo se pitamo, možemo li već sada stati u red?

Muzej čokolade Zagreb nova je atrakcija koja će privući sladokusce diljem Hrvatske, a odlična je i promocija Turističkoj zajednici grada Zagreba za privlačenje novih turista. Do kraja listopada, smjestit će se u samom srcu Zagreba, točnije na adresi Varšavska ulica 5.

Riječ je o tematskom parku posvećenom čokoladi, njenom povijesnom, geografskom i kulturološkom značaju. Kroz interaktivan pristup, povest će posjetitelje na put kroz vrijeme i prostor, podražavajući im osjetila vida, mirisa, dodira, sluha i naravno okusa.

Ono što vas očekuje je put od zrna kakaovca u Mezoamerici preko čokoladnih napitaka na europskim dvorovima do ekskluzivnih pralina današnjice.

Svim ljubiteljima čokolade u trgovini Muzeja nudi se i prilika za kupnju proizvoda iz asortimana malih hrvatskih čokolatijera poput originalnih čokoladica, šalica i ostalih čoko delicija. Cilj je povezati istinske zaljubljenike u čokoladu s iskusnim proizvođačima ove iznimne namirnice.

Ako je i vama, baš poput nas, ova divna vijest uljepšala čitav mjesec, svakako za sve aktualnosti pratite njihovu Facebook stranicu.

Što još reći za kraj nego: “Možda ne možemo kupiti sreću, no možemo kupiti čokoladu. A to je manje-više ista stvar!”

 

Photos by: Facebook @MuzejCokoladeZg