FOTO by oliveandmango.com
Čokoladna torta s narančom – pravi jesenski desert!
Tko ne voli čokoladu i naranču?
Jesensko doba je pravo vrijeme za isprobavanje novih ili rekreiranje starih recepata. Danas vam donosimo nešto jako fino, za što smo uvjereni da će se svidjeti vama i vašim ukućanima!
Pozovite prijateljice ili mamu na ovu čokoladno citrusnu deliciju i uživajte u njezinom bogatom okusu koji će razmaziti vaše nepce.
Sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 120 g šećera
- 3 jaja
- sok 1 naranče
- pola kocke svježeg kvasca
- 150 ml mlijeka
- 120 g maslaca sobne temperature
- korica naribane naranče
- prstohvat soli
- 2 vanilin šećera
- 50 g kakaa
- 200 g mliječne čokolade
- 1 dcl slatkog vrhnja
Priprema:
U manjoj posudi izradite žumanjke i šećer. U drugoj izradite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Izrađenim žumanjcima dodajte 100 ml mlijeka, a ostatak ugrijte i u njega stavite kvasac kako bi se digao. Pripremljen kvasac dodajte smjesi od žumanjaka.
Dodajte rastopljeni maslac, sok od naranče, vaniliju te koricu naranče. Dobro promiješajte. Naposljetku dodajte brašno i dobro sve izmiješajte. Dodajte kakao u prahu.
Postepeno dodavajte snijeg od bjelanjaka i lagano ručno miješajte. Premažite kalup u kojem ćete peći maslacem, dodajte malo brašna te ulijte biskvitnu smjesu u kalup.
Pecite na 180 °C stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice tortu, koja će se hladiti dok pripremate preljev.
Otopite mliječnu čokoladu i dodajte slatko vrhnje, miješajući još kratko. Gotovi preljev izlijte preko kolača.
Bon Appétit!