FOTO by oliveandmango.com

Dom

Čokoladna torta s narančom – pravi jesenski desert!

Mia Vodopija 02. rujna 2021.

Tko ne voli čokoladu i naranču?

Jesensko doba je pravo vrijeme za isprobavanje novih ili rekreiranje starih recepata. Danas vam donosimo nešto jako fino, za što smo uvjereni da će se svidjeti vama i vašim ukućanima!

oliveandmango.com

Pozovite prijateljice ili mamu na ovu čokoladno citrusnu deliciju i uživajte u njezinom bogatom okusu koji će razmaziti vaše nepce.

Sastojci:

  • 280 g glatkog brašna
  • 120 g šećera
  • 3 jaja
  • sok 1 naranče
  • pola kocke svježeg kvasca
  • 150 ml mlijeka
  • 120 g maslaca sobne temperature
  • korica naribane naranče
  • prstohvat soli
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g kakaa
  • 200 g mliječne čokolade
  • 1 dcl slatkog vrhnja
oliveandmango.com

Priprema:

U manjoj posudi izradite žumanjke i šećer. U drugoj izradite bjelanjke s prstohvatom soli u čvrsti snijeg. Izrađenim žumanjcima dodajte 100 ml mlijeka, a ostatak ugrijte i u njega stavite kvasac kako bi se digao. Pripremljen kvasac dodajte smjesi od žumanjaka.

oliveandmango.com

Dodajte rastopljeni maslac, sok od naranče, vaniliju te koricu naranče. Dobro promiješajte. Naposljetku dodajte brašno i dobro sve izmiješajte. Dodajte kakao u prahu.

Postepeno dodavajte snijeg od bjelanjaka i lagano ručno miješajte. Premažite kalup u kojem ćete peći maslacem, dodajte malo brašna te ulijte biskvitnu smjesu u kalup.

oliveandmango.com

Pecite na 180 °C stupnjeva oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice tortu, koja će se hladiti dok pripremate preljev.

Otopite mliječnu čokoladu i dodajte slatko vrhnje, miješajući još kratko. Gotovi preljev izlijte preko kolača.

Bon Appétit!