FOTO by Instagram @littledorisdesigns / @fullofzing

Dom

Čokoladna desertna plata za druženje s vašim curama!

Mia Vodopija 14. listopada 2021.

Bijela, tamna, mliječna čokolada uz... još čokolade!

Jesenski mirisi štrudli i pita od voća, fritula, kuhanog vina, cimeta, klinčića i sitnih kolača već polako preplavljuju naše domove.

Iako se veselimo jesenskim (i zimskim!) šetnjama gradom i uživanju u delicijama kućica, ove hladne mjesece ćemo vjerojatno zbog raznih epidemioloških mjera provesti u vlastitom domu.

U doba hladnoće i dosade, volimo skrolati Instagramom i pretraživati internet – upravo zato smo naletjeli na posebnu vrstu plate. Kada nam netko kaže riječ ‘plata’, mnogi će vjerojatno odmah pomisliti na sir, pršut, šunku, razno meso s roštilja, lepinje, pommes frites i razne umake, no mi ovdje govorimo o nečem drugom!

Slatke i čokoladne desertne plate odlična su ideja za vas i vaše prijateljice, kolegice s posla, kume, susjede ili članice obitelji. Kako će vaša plata izgledati, zavisi isključivo od vas i vašeg osobnog ukusa kada je u pitanju čokolada. Stoga pustite mašti na volju i osmislite svoju najslađu platu!

Hoćete li razlomiti nekoliko vrsta tamne i mliječne čokolade, uz koje ćete dodati jagode ili borovnice, koje će savršeno pasati uz zdjelicu otopljene bijele čokolade, to je na vama! Mini verzije Twixa, Snickersa ili pak poslagani šarene bombone koje ćete poslužiti uz, pogodili ste, još čokolade!

Ideja i izbora je zbilja mnogo za uživanje u najslađem trendu godine! Možete napraviti i platu s vrućom čokoladom, na koju ćete staviti Nutellu i bijele pahuljaste marshmallows.

Ideje za slatku platu možete potražiti na Instagramu, na kojem se nalaze fotografije brojnih blogera i ljubitelja čokolade koji su već složili svoju omiljenu verziju ovog trenutno neizostavnog hita na društvenim mrežama.