FOTO by Čiri-biri bajka

Zabava

Čiri-biri bajka – najbolji božićni poklon za vašu kreativnu djecu!

Mia Vodopija 09. prosinca 2021.

Ovog Božića poklonite svojoj djeci zbilja poseban poklon...

Nakon prošlogodišnje godine i Božića, u kojima smo se borili s koronom, potresom i lockdownom, zbilja smo se veselili novom početku u 2021. S obzirom na to da nam se godina približava kraju, vrijeme je da razmislimo o svim usponima i padovima te da budemo zahvalni na svemu što imamo.

Zahvalnost možete izraziti na mnogo načina, ali u ovo blagdansko doba, najbolji način je kupovanje lijepog i jedinstvenog poklona. Iako se to u teoriji čini laganim, u praksi je zapravo teško pronaći nešto što bi se svakome svidjelo ili nešto što mogu koristiti i veliki i mali.

Jasno da želite uživati s vašom djecom te raditi ono što i oni vole kako biste se zbližili još i više. Vjerojatno vam je dosta računalnih igara, mobitela, filmskih i serijskih maratona – želite im pokloniti nešto potpuno drugačije.

Stoga, ako želite vašoj djeci pokloniti nešto unikatno, nešto što nije povezano s tehnologijom, nešto što ih inspirira na kreativnost, imamo pravu stvar za vas – igru Čiri-biri bajku!

Društvena igra koja potiče razvoj vašeg djeteta

Svi se sjećamo onih popodneva i večeri s našim roditeljima, sestrama i braćom, kada smo igrali Monopoly, Čovječe ne ljuti se, Grad-država ili neku drugu društvenu igru. Zabavi nije bilo kraja.

Danas se čini kako su računala i tehnologija zamijenili ta obiteljska druženja i popodneva ispunjena zajedničkim igrama. Kako ćemo stvoriti uspomene s našom djecom ako ih je teško odvojiti od ekrana?

S Čiri-biri bajkom možete se uživjeti u ulogu svog omiljenog lika i ispričati svoju vlastitu, jedinstvenu bajku. Čiri-biri bajka pruža slobodu, potiče na kreativnost i smišljanje strategija kako kroz pripovijedanje zajedno riješiti neki problem pri čemu se otkriva i usvaja moralna pouka.

Provodeći vrijeme igrajući se s roditeljima, djeca se polako opuštaju i vježbaju verbalno i emocionalno izražavanje. Tako opuštena, mogu se povjeriti odraslima te kroz igru ukazati na probleme koji ih muče u stvarnom životu.

Znamo da je nama odraslima ponekad teško reći što zaista mislimo ili osjećamo… kako je tek onda djeci? Nježan i polagan pristup pomoću igre, otvorit će vrata u unutarnji emocionalni svijet djeteta.

Čiri-biri bajka također podupire aktivno sudjelovanje u dječjem odrastanju i nudi alternativu provođenju prekomjernog vremena pred ekranima.

Čiri-biri bajka zabava je za cijelu obitelj

Ova društvena igra donijet će vam sate i sate zabave i smijeha. Djeca će se naravno igrati sama i sa svojim prijateljima, jer je u igri puno raznih kreativnih elemenata koji okupiraju dječju pažnju, no ova će vas igra vratiti u djetinjstvo, oraspoložiti i voljet ćete ju igrati zajedno s vašom djecom.

Igra je osmišljena da djeca uz nju rastu pa ima više razina igranja za različite uzraste (4+, 7+ i 10+ godina), te su pravila osmišljena tako da se težina i trajanje igre mogu prilagoditi svakom djetetu.

Cilj igre je osmisliti i ispričati vlastitu bajku, te ćete u njoj pronaći sve elemente bajke – zabavne likove, mistična mjesta, čarobne predmete i razne zagonetne događaje koje morate riješiti kako biste stigli do cilja. I ne brinite, na kraju igre nema svađe i suza jer igra nije natjecateljska i svi igrači ove igre su prijatelji koji surađujući pobjeđuju sve neprijatelje, opasne zmajeve i ljute čarobnjake s kojima se susreću u igri.

Igra je bazirana na pripovijedanju pa kod djece potiče govorno jezični razvoj, a kroz maštanje i kreativnost počet će razmišljati izvan okvira i pronalaziti rješenja za svaki problem.

Čiri-biri bajka je u potpunosti hrvatski proizvod, te ima preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Za sve detaljnije upute igranja možete pogledati video zapise na službenoj stranici Čiri-biri bajke.

Ovog Božića poklonite najbolji poklon – zajedničke uspomene igranja

U doba tehnologije, internet prijateljstava i udaljavanja, društvena igra je odlična ideja koja će se pamtiti. Čiri-biri bajka potiče na kreativnost, duhovitost, druženje, ali i shvaćanje moralnih pouka. Ovog Božića provedite najljepša popodneva i večeri s vašom obitelji uz ovu unikatnu društvenu igru.

Čiri-biri bajku možete zapratiti na društvenim mrežama, na Facebooku i na Instagramu te možete posjetiti njihovu službenu stranicu na kojoj možete saznati više detalja o samoj igri.