FOTO by Instagram @rickys_backwelt @hein.zigartig
Cheesecake sladoled na štapiću novi je ljetni hit!
Vručine su tu i tražimo ledeno osvježenje na svakom koraku
Čim su krenule nesnosne vrućine bacili smo se u potragu za bilo čime što nas može osvježiti i vratiti nas u život. Jedno je sigurno, bočica hladne vode na svakom koraku sasvim je dovoljno za preživjeti ljeto, ali ako želimo osvježenje na jedan profinjeno – slatki način dopustite da vam predstavimo – Cheesecake sladoled na štapiću!
Društvenim mrežama krenuli su kružiti predivni uradci ovog osvježavajućeg deserta koji će se savršeno uklopiti u svako dnevno i večernje druženje.
Osim osvježenja i doze slatkoće ovaj je desert zanimljiv jer se sami možete igrati i kombinirati okuse svakog štapića posebno. Baza za cheesecake je ista, a čarolija se događa kada ga izrežemo, nataknemo na štapić i dekoriramo po želji ovisno o ukusu.
No da ne dužimo previše, pogledajte kratki recept i inspirirajte se za jedan osvježavajuć ljetni desert.
SASTOJCI:
- 90 g šećera u prahu
- 250 g keksa
- 550 g krem sira
- 90 g rastopljenog maslaca
- 250 ml slatkog vrhnja
- Dvije žličice ekstrakta vanilije
- Razni dodaci (na primjer slatkiši, čokolada, keksi ili voće)
- Otopljena čokolada po vašem izboru
PRIPREMA:
- Obložite ili podmažite kalup za torte. U njega dodajte izmrvljene kekse i maslac koje ste prethodno izmiješali u sjedinjenu masu
- Pritisnite kekse uz lim kalupa dok se ne stvori ujednačen sloj
- Stavite kalup u hladnjak na oko sat vremena
- Izmiješajte krem sir, slatko vrhnje, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Prelijte kekse u kalupu i opet vratite u zamrzivač na sat vremena
- Nakon što se potpuno stvrdne, narežite vaš cheesecake na kriške i na svaki zabodite drveni štapić za sladoled te vratite komade natrag u frižider
- Otopite bijelu ili tamnu čokoladu i pripremite dodatke.
- Izvadite vaše kriške i svaku umočite u željenu boju čokolade i ukrasite ih dodacima
- Vratite u frižider, pustite da se sve sjedini i imate spremni prefini osvježavajući desert
U slast!