Dom

Cheesecake s mascarpone kremom i bijelom čokoladom!

Nina Stojanov 30. srpnja 2019.

Jer bez slatkog ne možemo ni tijekom vrućih ljetnih dana...

U kojoj god varijanti ga kušali, mislim da bismo se svi mogli složiti kako je cheesecake većini sladokusaca omiljen desert. U ljetne dane svi tragamo za laganim desertima, a on je tako lagan i prozračan, doslovno se topi u ustima.

I dok neki vole klasičan cheesecake, drugi ga preferiraju u kombinaciji sa šumskim voćem. A ako još niste pronašli svoj najdraži okus, ova naša verzija s mascarpone kremom i ganache-om od bijele čokolade mogla bi vas osvojiti. Pročitajmo u nastavku što nam je sve potrebno.

SASTOJCI:

Za podlogu:

  • 250 g mljevenih plazma keksa
  • 150 g omekšalog maslaca sobne temperature

Krema:

  • 400 g mascarpone sira
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • Sok pola limuna
  • 100 – 150 g šećera u prahu (ovisi koliko volite slatko)
  • 1 krem sir President

Ganache od bijele čokolade:

  • 200 g bijele čokolade
  • Oko 1 dcl slatkog vrhnja (vidjeti ćete sami koliko će vam biti potrebno, samo da nije prerijetko)

Priprema:

1. Mljevene kekse izmiješajte s omekšalim maslacem.

2. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje, pa smjesu od keksa utisnite u kalup. Da vam podloga ne bude pretvrda, možete s malo mlijeka prijeći preko mljevenih keksa.

3. Stavite u hladnjak na pola sata da se stegne.

4. Izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag. Dodajte mascarpone sir, sok od limuna, šećer u prahu i krem sir. Sve skupa izmješajte da dobijete glatku kremu.

5. Kremu premažite preko podloge u keksa. Stavite nazad u hladnjak dok ne napravite ganache.

6. Ganache ćete napraviti tako da čokoladu otopite na pari. Kad se potpuno otopila, dodajte pomalo slatko vrhnje i miješajte dok se ne sjedini sa čokoladom. Pritom pazite da vam ne bude prerijetko.

7. Malo prohladite, zatim prelijte preko kreme.

8. Ostavite preko noći u hladnjaku.

U slast!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!