FOTO by Instagram @spooksandsnow / @zuckerleidenschaft

Dom

Cheesecake s bundevom koji će nestati u trenu!

Mia Vodopija 19. kolovoza 2021.

Okus je točno poput torte od sira koja se spojila s pitom od bundeve - dobijete najbolje od oba svijeta

Iako volimo ljeto, jesen nam se polako bliži. Polako pomičemo fokus sa slastica koje ne trebamo peći jer napokon ulazimo u godišnje doba koje nije prevruće za korištenje pećnicu.

Ovaj recept za tortu od sira i bundeve je jednostavan i ima pravu količinu okusa bundeve. Okus je točno poput torte od sira koja se spojila s pitom od bundeve – dobijete najbolje od oba svijeta. Jedino što je teško je čekanje da se ohladi kako biste ga mogli pojesti!

Ovaj cheesecake s bundevom sam je po sebi ukusan, ali je izvanredno impresivan kad dodate malo umaka od karamele i šlaga s rumom. Ovo je savršeni jesenski desert, zbog čega će vaš dom nevjerojatno mirisati, a vaši gosti će pjevušiti od užitka.

Sastojci

Podloga:

  • 170 g keksa
  • 100 g maslaca
  • 1 žlica muscovado šećera
  • malo cimeta  

Krema:

  • 500 g krem sira
  • 4 žlice šećera
  •  ½ žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 200 g pirea od hokaido tikve

Preljev:

  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 3 žlice šećera
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

Postupak

Kalup za tortu premažite tankim slojem maslaca. Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u kalup i žlicom izravnajte podlogu.

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5 minuta na 200°C. Izvadite kalup iz pećnice, ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite kremu. Krem sir i šećer izmiješajte mikserom, dodajte začine (cimet, đumbir i muškatni oraščić). Kada sir postane kremast uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje, vaniliju, slatko vrhnje i na kraju pire od tikve.

Kremu lagano prelijte po podlozi od keksa, vratite u pećnicu, smanjite temperaturu na 170°C i pecite 30 minuta. Nakon pečenja krema će na rubovima biti čvrsta ali u sredini još malo mekana.

Ostavite tortu na sobnoj temperaturi 10 minuta i pripremite kremu od vrhnja. Umutite vrhnje sa šećerom i vanilijom pa prelijte po toploj torti (lagano, od rubova, gdje je torta čvršća pažljivo žicom rasporedite prema sredini).

Tortu ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku tijekom noći.