FOTO by Instagram @spooksandsnow / @zuckerleidenschaft
Cheesecake s bundevom koji će nestati u trenu!
Okus je točno poput torte od sira koja se spojila s pitom od bundeve - dobijete najbolje od oba svijeta
Iako volimo ljeto, jesen nam se polako bliži. Polako pomičemo fokus sa slastica koje ne trebamo peći jer napokon ulazimo u godišnje doba koje nije prevruće za korištenje pećnicu.
Ovaj recept za tortu od sira i bundeve je jednostavan i ima pravu količinu okusa bundeve. Okus je točno poput torte od sira koja se spojila s pitom od bundeve – dobijete najbolje od oba svijeta. Jedino što je teško je čekanje da se ohladi kako biste ga mogli pojesti!
Ovaj cheesecake s bundevom sam je po sebi ukusan, ali je izvanredno impresivan kad dodate malo umaka od karamele i šlaga s rumom. Ovo je savršeni jesenski desert, zbog čega će vaš dom nevjerojatno mirisati, a vaši gosti će pjevušiti od užitka.
Sastojci
Podloga:
- 170 g keksa
- 100 g maslaca
- 1 žlica muscovado šećera
- malo cimeta
Krema:
- 500 g krem sira
- 4 žlice šećera
- ½ žličice mljevenog cimeta
- 1/4 žličice mljevenog đumbira
- 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g pirea od hokaido tikve
Preljev:
- 400 ml kiselog vrhnja
- 3 žlice šećera
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
Postupak
Kalup za tortu premažite tankim slojem maslaca. Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u kalup i žlicom izravnajte podlogu.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5 minuta na 200°C. Izvadite kalup iz pećnice, ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite kremu. Krem sir i šećer izmiješajte mikserom, dodajte začine (cimet, đumbir i muškatni oraščić). Kada sir postane kremast uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje, vaniliju, slatko vrhnje i na kraju pire od tikve.
Kremu lagano prelijte po podlozi od keksa, vratite u pećnicu, smanjite temperaturu na 170°C i pecite 30 minuta. Nakon pečenja krema će na rubovima biti čvrsta ali u sredini još malo mekana.
Ostavite tortu na sobnoj temperaturi 10 minuta i pripremite kremu od vrhnja. Umutite vrhnje sa šećerom i vanilijom pa prelijte po toploj torti (lagano, od rubova, gdje je torta čvršća pažljivo žicom rasporedite prema sredini).
Tortu ohladite u kalupu na sobnoj temperaturi a zatim u hladnjaku tijekom noći.