FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Recepti

Cheesecake od kokosa bez pečenja!

Nina Stojanov 14. prosinca 2021.

Cheesecake je bezvremenski klasik koji nikad neće dosaditi, a u kombinaciji s kokosom predstavlja neodoljivu rapsodiju okusa...

Jedan jedini je original, no isprobavanje raznih krema i podloga koje nas podsjećaju na njega čisto su uživanje u svakom pogledu.

Lagane, prozračne kreme sa svježim kremastim sirom su mi oduvijek bile sve. Volim dodati razna voća, također voćni preljev s kojim nikad ne možemo pogriješiti.

Cheesecake od kokosa je jednostavan, božanstveno miriše i više nije rezerviran samo za ljetne dane… Prosinac je idealan za pripremu cheesecakea. Nemojte se samo začuditi ako nestane kroz sat vremena nakon što ga postavite na pladanj, jer bi vaši ukućani mogli poludjeti za njime…

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g plazma keksa
  • 50 g mljevenih badema
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 25 g kokosa

Sastojci za kremu:

  • 200 g abc krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice soka od limete
  • 120 g bijele čokolade

Još će vam trebati:

  • Kokos i raffaelo za ukrašavanje

Priprema:

  1. Za izradu podloge za cheesecake potrebno je samljeti plazma kekse.
  2. Mljevenim keksima dodajte mljevene bademe i kokos. Na kraju dodajte otopljeni maslac.
  3. Dobro sve izmiješajte te gotovu smjesu prebacite u kalup. Ja sam koristila kalup za tart.
  4. Dobro utisnite smjesu u kalup, da bude ravnomjerno raspoređena. Možete poprskati podlogu s malo mlijeka.
  5. Stavite u hladnjak da se stegne.
  6. Za kremu je potrebno otopiti čokoladu na pari.
  7. Otopljenoj čokoladi dodajte slatko vrhnje i sklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada i vrhnje potpuno ne spoje. Prohladite.
  8. Dodajte abc svježi sir i dobro promiješajte. Na kraju dodajte svježi sok od limete.
  9. Gotovu kremu nanesite preko podloge od keksa. Ravnomjerno je rasporedite te zagladite na kraju.
  10. Posipajte s kokosom i ukrasite Raffaelo kuglicama!
  11. Vratite u hladnjak na dva sata dok krema ne očvrsne!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!