FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Recepti

Cheesecake od kokosa bez pečenja!

Nina Stojanov 30. travnja 2021.

Cheesecake je bezvremenski klasik koji nikad neće dosaditi, a u kombinaciji s kokosom predstavlja neodoljivu rapsodiju okusa...

Jedan jedini je original, no isprobavanje raznih krema i podloga koje nas podsjećaju na njega čisto su uživanje u svakom pogledu.

Lagane, prozračne kreme sa svježim kremastim sirom su mi oduvijek bile sve. Volim dodati razna voća, također voćni preljev s kojim nikad ne možemo pogriješiti.

Cheesecake od kokosa je jednostavan, božanstveno miriše i savršen je za nadolazeće tople dane kao osvježavajuć desert.

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g plazma keksa
  • 50 g mljevenih badema
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 25 g kokosa

Sastojci za kremu:

  • 200 g abc krem sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice soka od limete
  • 120 g bijele čokolade

Još će vam trebati:

  • Kokos i raffaelo za ukrašavanje

Priprema:

  1. Za izradu podloge za cheesecake potrebno je samljeti plazma kekse.
  2. Mljevenim keksima dodajte mljevene bademe i kokos. Na kraju dodajte otopljeni maslac.
  3. Dobro sve izmiješajte te gotovu smjesu prebacite u kalup. Ja sam koristila kalup za tart.
  4. Dobro utisnite smjesu u kalup, da bude ravnomjerno raspoređena. Možete poprskati podlogu s malo mlijeka.
  5. Stavite u hladnjak da se stegne.
  6. Za kremu je potrebno otopiti čokoladu na pari.
  7. Otopljenoj čokoladi dodajte slatko vrhnje i sklonite s vatre. Miješajte dok se čokolada i vrhnje potpuno ne spoje. Prohladite.
  8. Dodajte abc svježi sir i dobro promiješajte. Na kraju dodajte svježi sok od limete.
  9. Gotovu kremu nanesite preko podloge od keksa. Ravnomjerno je rasporedite te zagladite na kraju.
  10. Posipajte s kokosom i ukrasite Raffaelo kuglicama!
  11. Vratite u hladnjak na dva sata dok krema ne očvrsne!

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!