FOTO by Delish
Cheesecake Mousse s limunom osvježavajući je desert gotov za 15 minuta!
Lagani cheesecake citrusnog okusa!
Kolač od sira, planetarno popularan cheesecake, od trenutka kada je osvojio gastro scenu do sada, posvećeni su mu razni dodaci koji oplemenjuju pun okus sira.
Prije par dana, mogli ste napraviti ukusan cheesecake s jagodama koje izuzetno dobro pristaju u proljetno i ljetno vrijeme, a ako vašim okusnim pupoljcima više odgovaraju kiselkasti, citrusni okusi, za vas će biti idealan cheesecake mousse s okusom limuna!
Sastojci:
- 1 pakiranje graham krekera
- 350 grama krem sira sobne temperature
- 1 šalica šećera u prahu
- Sok od jednog limuna
- Prstohvat soli
- 1 veća šalica tučenog slatkog vrhnja ( ostavite malo tučenog vrhnja za dekoraciju)
- Kriške limuna za dekoraciju
Usitnite krekere i rasporedite u 4 desertne čaše.
U velikoj zdjeli dodajte izmiskan krem sir, šećer u prahu i limunov sok te opet miksajte dok smjesa ne postane sjedinjena i kremasta. Polako dodajte šalicu tučenog vrhnja i špatulom polako umiješajte u smjesu kako bi vam ista bila pahuljasta.
Gotovu kremu rasporedite u desertne čaše u koje ste prethodno rasporedili usitnjene krekere i stavite u hladnjak da se stisne, minimalno jedan sat, a najbolje preko noći. Naravno, ako ne možete čekati, desert će biti sasvim ukusan i bez dugog hlađenja.
Prije posluživanja ukrasite ostatkom tučenog slatkog, pospite još malo usitnjenih krekera i dodajte kriške limuna na vrh deserta.
U slast!