FOTO by Instagram @gin_chameleon

Dom

Chameleon Gin – hrvatski ljubičasti gin kojeg nećete zaboraviti

Mia Vodopija 15. lipnja 2021.

Jeste li znali da je gin proglašen jednim od najzdravijih alkoholnih pića?

Kada temperature zatople i kada ljetni alkohol zazove, odmah nam gin padne na pamet. Iako znamo da trebamo piti vodu, nezaslađene voćne sokove i čajeve, ima nešto misteriozno i seksepilno u tim ljetnim vrelim večerima kada osjetimo okus gina.

Pozor ljubitelji gina – jeste li već isprobali istarski Martesi Gin?

Gin je nedavno proglašen jednim od najzdravijih alkohola na svijetu zbog svog glavnog sastojka! Jedan od glavnih sastojaka gina je borovica, bobica koja je vrlo slična borovnici i sadrži mnoštvo antioksidansa i fitokemikalija.

Svi nutrijenti iz borovice završe u ginu u obliku eteričnog ulja koje ovom ukusnom piću daju prepoznatljivu konzistenciju. Osim borovice, u džin se često stavlja ekstrakt drugih začina i trava koje također otpuštaju svoje benefitno djelovanje u alkoholno piće, dajući mu karakterističan okus i miris.

Još kada uz sve to dodamo pokoju sušenu borovicu, papar, mentu ili ružin pupoljak, broj antioksidansa u našem omiljenom piću naglo raste.

Ne pijemo gin zbog njegovih antioksidansa, naravno, već zbog okusa, ali i izgleda. Prozirni, žuti, plavi, zeleni, pinky – izbora je zbilja puno! Sada imamo i ljubičasti gin!

S&J Navy Strength Gin vrhunski je gin, destiliran jedinstvenom smjesom od osam biljnih vrsta. Taj hrvatski proizvod se izrađuje u vrlo malim serijama.

Chameleon Gin možete zapratiti na Facebooku i Instagramu.