FOTO by Instagram @cascatedelmulino_saturnia

Putovanja

Cascate del Mulino – rajske „terase“ s azurnom vodom u Toskani su must-visit lokacija!

Daria Lovrić 09. ožujka 2023.

Prirodni vodopadi idealan su izbor za antistres izlet!

Manje od mjesec dana dijeli nas do početka proljeća. S prvim pojavama sunčevih zraka u nama se budi želja za odlaskom na vikend izlete ili duža putovanja. Vjerujemo da ste krenuli u potragu za zanimljivim lokacijama na kojima ćete doživjeti nešto novo i uzbudljivo, ali i istovremeno odmoriti duh i tijelo.

Brojne popularne lokacije uvijek su odličan izbor, međutim želite li istražiti nešto zanimljivo i drugačije, u Toskani se nalazi potpuni prirodni spa bazen nalik terasama koji morate posjetiti!

Slikovito mjesto u Italiji koje morate posjetiti!

Toskana je omiljeno turističko odredište za posjetitelje iz cijelog svijeta i vrlo ćete često naići na velike gužve. Ipak, Cascate del Mulino, prirodne toplice u blizini mjesta Saturnia još uvijek nisu toliko poznate širokim masama i ako izaberete dobar tajming vjerojatno ćete moći uživati bez prevelike buke.

Cascate del Mulino jedan je od simbola regije, a čarobni vodopadi koji kreću iz podzemnog izvora kroz stoljeća su u vapnencu izdubili bazene u kojima se prelijevaju i danas služe za kupanje. Konstantna temperatura vode prirodnih bazena je 37.5°C, a ovaj prirodni spa okružuje bogata vegetacija.

Prirodni mineralni bazeni pomažu s cirkulacijom, kožnim i problemima s probavom, besplatni su i dostupni u bilo koje doba dana i noći. Ipak, poželite li kasnije uživati u uređenim toplicama, u blizini se nalazi kompleks koji možete posjetiti.

Želite li se ovog proljeća odmoriti, isprobati nešto novo i stvoriti uspomene koje ćete zauvijek pamtiti, posjetite Cascate del Mulino, opuštajući i umirujući prirodni „spa centar“ i priuštite si nezaboravno iskustvo!