FOTO by Etsy

Dekor

Čarobni suncokret u kupoli omiljena je ranojesenska dekoracija doma!

Daria Lovrić 17. kolovoza 2023.

Živopisan dekor u koji smo se zaljubili na prvi pogled!

Suncokreti su simbol odanosti, a ta simbolika se proteže kroz mit o Klitiji i Apolonu. Klitija je bila morska nimfa zaljubljena u Apolona, boga Sunca, glazbe i muške ljepote. Ipak, njegovo srce kucalo je za njezinu sestru Leukoteju.

Klitija je od ljubomore zamrzila svoju sestru i otkrila ocu sestrinu tajnu ljubav. Nakon što Leukoteja biva kažnjena, Apolon Klitiju pretvara u suncokret kako bi i nakon smrti nastavila stalno gledati u Sunce, čiji je vladar bio njena ljubav.

Ovi svijetli cvjetovi, poznati po svojoj vezi sa suncem, donose veselje i poboljšavaju raspoloženje. U različitim kulturama, suncokreti nose različita značenja. U Kini, oni simboliziraju dug život, vitalnost i sreću, dok su za američke domoroce predstavljali obilje žetve i opskrbe.

Lampa u obliku suncokreta u kupoli 1
Lampa u obliku suncokreta u kupoli

Postavljanje suncokreta oko kuće ili njihova prisutnost kao dekoracija u interijeru može pomoći u smanjenju osjećaja stresa i tjeskobe. Osim toga, suncokreti se često koriste u izradi čajeva, bombi za kupanje te ulja za masažu i kuhanje, dodajući dodatnu dimenziju njihove upotrebe.

Čarobni suncokreti kao šarmantna lampa i živopisan home dekor!

Putem Etsy web trgovine pronašli smo preslatku lampu koja pod kupolom skriva veliki predivan cvijet suncokreta. Suncokret se pali s prekidačem i radi na baterije, skrivene unutar baze, stoga nisu vidljive i ne narušavaju izgled i dizajn.

Lampa u obliku suncokreta u kupoli 2

Osim što će u večernjem periodu lijepo osvijetliti i ukrasiti vaš interijer te unijeti dašak topline, preko dana ju postavite na mjesto po želji i divite se njezinoj ljepoti. Ne samo da će uljepšati vaš dom, već je i savršen poklon za useljenje ili godišnjice, s tim da se suncokreti tradicionalno daruju za treću godišnjicu braka.

Ako i vi želite svoj dom uljepšati ovim preslatkim home dekorom, lampu možete naručiti putem Etsy web trgovine, po cijeni od $119.