FOTO by Instagram @croatiafulloflife

Putovanja

Čarobna jesen na Medvednici – bajkoviti prizori nadomak Zagreba

Daria Lovrić 25. listopada 2022.

Najomiljenije izletište Zagrepčana i njegovih gostiju mami nas u šetnju...

Najraskošniji period u godini je stigao i bijeg od užurbane svakodnevice tražimo u kontinentalnim dijelovima Lijepe naše. Kako bi pronašli mir na idiličnim destinacijama koje odišu prirodnim ljepotama i toplom atmosferom, ne morate tražiti daleko, posebice ako ste iz Zagreba.

Lišće je dobilo prekrasnu narančasto-crvenu boju, počelo je otpadati te je prekrilo staze. Želite li doživjeti jesen u punom jeku, zaputite se na Medvednicu i uživajte u mirisima, magičnim slikama i šuštanju lišća pod nogama.

Destinacija nadomak Zagreba idealna je destinacija za jesenski izlet

Medvednica je prekrivena gustim šumama bukve, hrasta, kestena i jele, a kroz nju vas vodi mnogo pješačkih staza – kako onih „lakših”, opremljenih klupama i poučnim sadržajima, tako i onih težih za fizički spremnije planinare.

Volite li biciklirati na izlet se možete uputiti i biciklom te uživati u sportskoj aktivnosti na svježem zraku.

Jedno od najomiljenijih odredišta posjetitelja je Medvedgrad, smješten na uzvišenju usred guste šume na svega pola sata hoda od zadnjih gradskih kuća. Medvednica u sebi krije spilje, slapove, stare rudnike i slikovite crkvice.

Naime, najviše se posjetitelja okuplja oko Sljemena, kojim dominira TV toranj. Oko samog vrha nalazi se mnogo planinarskih domova u kojima se možete odmoriti i uživati u popularnim „sljemenskim” delicijama, kao što su grah s kobasicama i štrudle od sira i jabuka.

500 Horvatovih stuba

Želite li baš ovog vikenda, točnije 30. listopada, uživati u prirodnim ljepotama Medvednice, preporučujemo vam izlet 500 Horvatovih stuba.

Naime, riječ je o vrlo zahtjevnom izletu u sklopu kojeg će se posjetiti 500 Horvatovih stuba. Nakon toga slijedi uspon prema Hunjki te spust do izletišta Srnec koji je dosta strm i težak. Na izlet se kreće s Mihaljevca, otvoren je za sve i besplatan.

Dovoljno Vam je malo volje i avanturističkog duha. Želite li saznati više informacija o izletu, posjetite Vikendom.hr.