Njega kože

Capsule kolekcija Zayna Malika za Versus napokon predstavljena svijetu!

Marko Stipić 23. lipnja 2017.

Puno se pričalo o ovoj suradnji, a jako malo otkrivalo

Ljubav između Versusa i Malika počela je još prošle godine kada je službeno najavljeno kako će Zayn postati kreativni direktor capsule kolekcije. Kako će izgledati? Koliko komada će imati? Kada će biti službeno predstavljena? Mnogo pitanja ostalo je neodgovoreno.

Nakon toga, kao što smo ranije izvjestili, Zayn je bio zaštitno lice kolekcije za proljeće/ljeto17 u kojoj je ulogu direktora preuzela Zaynova cura; supermodel Gigi Hadid. Najavljeno je također kako će Zayn biti zaštitno lice Versusa i za kolekciju jesen/zima18.

Zayn se poprilično pronašao u ulozi modela, te u potpunosti zaboravio na capsule kolekciju koja će nositi i njegovo ime. Na sreću netko u Versusu sjetio se obećanja koje su dali publici, te je kolekcija napon ugledala svijetlo dana.

https://www.instagram.com/p/BVg3wtmAQA4/

Pjevač je na svome Instagram profilu podijelio službeni video artwork kolekcije. Zvijezda art filma je? Još netko iz Hadid čopora naravno! Bella Hadid blago raščerupane mokre kose u matching kompletu topa, suknje i chokera izgleda mladoliko i buntovnički. Svi komadi dostupni su za on-line kupovinu potvrdio je Zayn u opisu videa i to na službenoj Versace stranici.

Pitanje koje ostaje je naravno ono o inovativnosti same suradnje. Odnosno, opravdava li ova kolekcija sav publicitet koji je tijekom mjeseci dobila? — Pa baš i ne.

Iako sadrži poprilično nosive i cool komade, ništa od prikazanog ne razlikuje se previše od odjevnih predmeta koje možete pronaći u Zari, H&M-u ili Dieselu (osim po cijeni naravno).

Tako primjerice novu traper jaknu s korzetnim detaljem vezanja možete kupiti za svega 495 eura, najlonsku crnu bomber jaknu za 740 eura ili pak obični crni donji dio trenirke za 225 eura. Prava sitnica.

Ova suradnja jedno je od većih modnih razočarenja ove godine. Iako je jasno kako se od celeb suradnji s brendovima u pravilu ne treba očekivati puno, neki od poznatih suradnika, kao Kanye ili Riri, dokazali su kako uvijek postoje iznimke. Zayn nažalost nije bio jedan od njih. Dodajmo k tome i to da se ova kolekcija pumpala do beskraja mjesecima unaprijed nije teško razumjeti zašto njome nismo pretjerano oduševljeni.