FOTO by Instagram @katerynascafe
Recepti
Caprese sendvič – doručak kao stvoren za pravo mediteransko jutro
Njam!
Italija je bila i ostala inspiracija za mnoge stvari, ali najčešće je se sjetimo kada je riječ o ukusnoj hrani.
Upravo smo iz tog razloga danas odlučili odabrati jedan savršeno talijanski doručak – svježi Caprese sendvič u nešto bogatijoj varijanti.
Svježa cherry rajčica, češnjak, maslinovo ulje i origano unijet će talijanski duh u vaš dom i izazvati rapsodiju okusa na vašem nepcu!
Za ovaj recept potrebno vam je tek par sastojaka:
- 4 kriške omiljenog tosta ili tostiranog kruha
- 2 šalice cherry ili drugih malih rajčica
- 3 češnja češnjaka, tanko narezana
- 1/2 žličice chillija
- Krem sir
- 1 šalica svježih listova origana (upotrijebite 1 žličicu suhog origana ako nemate svježeg)
- 3 žlice maslinovog ulja
- sol po želji
Priprema:
- U zdjelu za pečenje pomiješajte rajčice, češnjak, ljuskice chillija, sol, maslinovo ulje i pola šalice listića origana (ako stavljate sušeni origano onda samo 1 žličica)
- Ubacite u pećnicu i pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta
- Po završetku pečenja, dok su rajčice još vruće, umiješajte ostatak svježih listića origana ako niste koristili sušeni
- Tostirajte tost ili kruh
- Na tost namažite krem sir te na njega stavite pečene rajčice i sočni umak
Ljeto je idealno razdoblje za lagane doručke i isprobavanje ukusnih recepata poput ovog, a mi se nadamo da ćete se odvažiti isprobati ovo preukusno čudo!
Dobar tek!