FOTO by Instagram @matea.miljan / @linda.sza / @daniellamariex

Moda

Bye bye bež tonovi – crvena i siva se vole i dominiraju svijetom mode!

Daria Lovrić 22. prosinca 2023.

Jednostavnost i elegancija sive i upečatljivost i energija crvene spoj je kojem ne možemo odoljeti!

Sa svakom novom sezonom dolazi nijansa koja se mora nositi i koja odražava raspoloženje trenutka. Modne piste za jesen/zimu 2023. najavile su veliku vladavinu crvene boje.

Crvena boja kao nepogrešiv odabir

Ova vatrena, samouvjerena nijansa dominira modnim kolekcijama sve od onih dizajnerskih poput brendova Fendi. Valentino i Gucci, ali i živahnim high-street kolekcijama.

Ova upečatljiva boja šalje poruku i privlači pažnju, simbolizira sve od strasti i ljubavi do opasnosti i jedna je od omiljenijih u svijetu mode.

Ove sezone nosimo ju u svim mogućim kombinacijama, no sudeći prema profilima fashionistica i zaljubljenica u modu, izdvojili smo dva najpopularnija trenda.

Jedan od njih je za one najhrabrije, a riječ je o oblačenju u crveno od glave do pete. One koji vole crvenu boju, a ne vole se previše isticati oduševit će informacija da se ove sezone najbolje sljubljuju crvena i klasična siva.

Univerzalna i bezvremenska siva boja unosi skupocjenu notu 

Debitirajući u Bottega Veneta, Fendi i Prada kolekcijama koje su najavile jesen 2023., siva je inspirirala i mnoge druge brendove i zauzela glavnu riječ na policama modnih trgovina. Dobila je na važnosti i krasi blejzere, odijela, suknje, hlače, torbice i plisirane suknje.

Ova univerzalna i bezvremenska boja vrlo se lako kombinira s drugim bojama. Njezinu jednostavnost podiže vatrena i upečatljiva crvena, dok skupocjen i elegantan izgled sive smiruje energičnost crvene.

Izaberete li sivo odijelo, spojite ga s crvenim cipelama i kaputom, sivu mini suknju s faldama s crvenim hulahopkama ili crvenu haljinu sa sivim blejzerom jednostavnog kroja. Opcija je zaista mnogo, naprosto isprobavajte i odlučite se za stil koji vama odgovara.