FOTO by Instagram @queenofsucculents / @mal_wingostarrjewelry

Dekor

Bundeva ukrašena sukulentima najslađi je home dekor trend ove jeseni!

Krešimir Šustić 12. listopada 2020.

Dekoracija koja podiže interijere na viši nivo

Jesen je godišnje doba koje možemo osjetiti na gradskim ulicama, u našim garderobama, kuhinjama i jelovnicima, ali i u životnim prostorima kroz razne dekoracije.

Proljeće i ljeto su obogaćeni veselim i vibrantnim bojama i cvijećem, zimska sezona adventskim raspoloženjem i ukrasima, a jesen najsočnijim plodovima iz prirode kojima ne možemo odoljeti.

Osim što od njih pripremamo ukusna jela i slastice, mogu nam poslužiti i kao idealan dekorativni materijal koji ćemo iskoristiti prilikom ukrašavanja našeg doma.

Među najrasprostranjenijima su žirevi, češeri, kesteni, lišće u šarenim i toplim nijansama, ali i upečatljiva kraljica Halloweena, bundeva.

Najčešće dolazi u atraktivnoj narančastoj boji, no često možemo vidjeti i svijetlije primjerke u tonovima bijele boje koji izgledaju jednako primamljivo.

Novi trend koji smo pronašli na internetu pokazuje nam kako je možemo na maštoviti način spojiti s omiljenim biljčicama koje ne zahtijevaju mnogo brige, sukulentima.

Instagram vrvi od fotografija koje prikazuju kako ovu dekoraciju možemo vrlo jednostavno napraviti sami, tako da izvadimo vrh od bundeve i napunimo je prethodno namočenom mahovinom.

Kao i sve u današnje vrijeme, postoji mogućnost da ih kupimo već napravljene, no savjetujemo da zajedno s najmlađim članovima obitelji ispunite popodnevne sate u razvijanju kreativnosti.

Neke od zanimljivih primjeraka ovih biljaka možete potražiti u centrima za opremanje doma ili na web shopu ETSY.